X

Infraestructures renova i substitueix l’enllumenat del parc Rosa Bueno i dels carrers de l’entorn

El projecte al Rafal Nou té un pressupost de 418.184 euros i estarà conclòs al març de 2024

17/12/2023

Infraestructures renova i substitueix l’enllumenat del parc Rosa Bueno i dels carrers de l’entorn

L’Ajuntament de Palma, a través de l’àrea de Infraestructures, du a terme el projecte de substitució i reforma del sistema d’enllumenat públic al parc Rosa Bueno, en el barri de Rafal Nou, i en diferents carrers de l’entorn.

El projecte, que té un pressupost de 418.184 euros, consistirà en la substitució dels llums halògens de la zona per altres de tecnologia LED a fi de millorar la seva eficiència i fomentar l’estalvi energètic de les instal·lacions.

Els treballs, que tenen un termini d’execució de nou mesos, estaran conclosos al març de 2024 i consistiran en la substitució de 190 lluminàries i la instal·lació de 91 fanals nous en la zona per a adequar els nivells lumínics a la normativa vigent. En total, en l’àrea d’actuació, quedaran 281 punts de llum operatius.

A més d’aquest parc, l’àmbit d’actuació de la reforma de l’enllumenat comprèn els carrers Biniamar, Selva, Ses Salines, Biniali, Joan Estelrich Artigues, Àlber, Pina, Moscari i el Camí Salard. Així mateix, s’inclouen en el projecte els passatges particulars Escorca, Llubí, Búger i Sencelles.

L’Ajuntament de Palma ha optat per aquesta tipus de lluminàries ja que la seva vida útil és superior a les halògenes, necessiten menys manteniment i són més respectuoses amb el medi ambient. Només amb aquesta actuació s’evitarà l’emissió de 41,4 tones de CO₂ a l’any, la qual cosa equival a la plantació de 248 arbres.

17/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris