societat

Empresaris de la nit, polítics, madams, policies i un jutge recusat: tots els ingredients del cocktail cas Cursach

La instrucció del cas va començar fa quatre anys

Empresaris+de+la+nit%2C+pol%C3%ADtics%2C+madams%2C+policies+i+un+jutge+recusat%3A+tots+els+ingredients+del+cocktail+cas+Cursach

Emmanillat, i sense cinturó ni cordons perquè no es pogués autolesionar. Ha passat un any i vint dies des que Bartomeu Cursach es veia, cara a cara, amb els instructors primaris del cas: el jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán. L’operació Sancus, que investiga la presumpta corrupció a la Policia Local de Palma, des de llavors -mediàticament- s’ha passat a dir cas Cursach.
 24 imputats de 7 delictes: el cas Cursach encara el primer gran judici

L’empresari es va negar a declarar. I el que passà llavors, és de sobra conegut: presó incondicional sense fiança. Una mesura preventiva que també priva de llibertat la seva mà dreta, Bartomeu Sbert. Ell, però, surt al desembre, després de dipositar mig milió d’euros de fiança.

El “Cas Cursach” ha deixat un degoteig de testimonis i de presumptes víctimes de l’empresari als jutjats. I entre els testimonis més polèmics, ell: el fill de La Paca.

O ella: una “madame” de prostíbul que dóna dos noms: José María Rodríguez i Àlvaro Gijón.

Familiars de Cursach han estat acusats de suplantació d’identitat o condemnats per pressions i agressions a testimonis. I també han hagut de declarar José Tirado… Jaume Lladó… Jaume Nadal, tècnic de l’ajuntament de Calvià… o Pilar Carbonell.

L’imperi empresarial de Cursach trontolla: BCM i el Mega Park de moment no poden obrir, i l’empresa renuncia a la marca Pachá. L’assessor fiscal del grup d’oci es fa càrrec ara del negoci.

I al carrer, l’advocat Vicente Campaner convoca manifestacions contra Penalva i Subirán. Els acusa de corrupció judicial, i sol·licita la recusació de Penalva, que finalment és apartat del cas per compromete l’aparença d’imparcialitat en enviar-se missatges amb una testimoni protegida.

Cursach, que arriba a passar 5 mesos i mig a una presó d’Alacant, abans de ser traslladat de nou a Palma, ja n’ha sortit 3 vegades. La darrera, aquest mes de març: en el primer judici contra ell, l’acusen de tinença il·ícita d’armes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Xifra rècord: l’Agència de Defensa del Territori ha executat 124 demolicions durant el 2019

Aquest divendres s'ha presentat la memòria de l'any passat, on també destaca el nombre de sancions imposades: 368 per valor...

Importants pèrdues econòmiques entre els comerços de l’àrea restringida a Eivissa

Les caixes minven un 50 per cent a pastisseries i gairebé el 100 per cent a la majoria de botigues...

Baixa la incidència de Covid-19 en 53 de les 58 zones bàsiques de salut de les Illes

Son Gotleu ha passat de 6,15 casos diagnosticats per cada 1.000 habitants a tenir-ne 2,38; Pere Garau ha passat de...