X

Comencen les rebaixes d’hivern amb descomptes de fins al 70%

Molta d'afluència a grans magatzems que tenen una bona previsió

07/01/2024

Comencen les rebaixes d’hivern amb descomptes de fins al 70%25

Aquest 7 de gener, just l’endemà dels Reis, comencen les rebaixes d’hivern. Enguany, però, cau en diumenge, i només podien obrir aquelles botigues que estan situades dins una Zona de Gran Afluència Turística. I així i tot, només han obert grans magatzems i franquícies. La gran majoria del petit i mitjà comerç, encetarà aquest dilluns les rebaixes.

Molta de gent durant tot el dia a un dels carrers comercials més emblemàtics de Palma, Jaume III. Justament pel fet de ser, tan emblemàtica, aquesta via i les que l’envolten al barri entren dins la zona d’alta afluència turística, i han pogut obrir les botigues. Això sí, només ho han fet principalment els grans magatzems i tendes de grans franquícies, que han aprofitat per encetar el període de rebaixes. N’hi havia de fins a un 70% en alguns productes. La roba ha estat el producte estrella, sobretot la d’hivern.

Ha estat un dematí molt bo per als que han obert, i basta veure la gent carregada de bosses per comprovar-ho. També ens ho han confirmat de viva veu. “Me varen dir que diumenge hi havia uns grans descomptes…i aquí tens els resultats”, assegura Mario, un alemany resident a Santa Ponça.

A partir d’aquest dilluns, també començaran les rebaixes al petit i mitjà comerç que preveuen una bona campanya de rebaixes per, d’una banda, una estratègia de preus agressiva que fa cada establiment i, d’altra banda, el canvi sobtat del temps a Mallorca on s’ha passat de temperatures suaus al fred hivernal, que segons el president de l’associació PIMEM-Comerç, Miquel Àngel Mateu, “és clau, ja que la sensació de fred ajuda a la compra de peces que fins al moment eren molt difícils de vendre”.

Mateu explica que són molts els establiments que han anat acumulant determinat estoc de roba més gruixuda com abrics, jerseis o pantalons i complements d’hivern. “D’alguna manera, haurem de donar sortida a tot aquest material, i esperam una estratègia de preus bastant bona per al consumidor i amb el bon i personalitzat servei que caracteritza el petit comerç”.

D’altra banda, manté que s’han de fer passos per fomentar la visita dels residents de Mallorca al centre de Palma i una de les propostes que volen traslladar a Cort és la recuperació dels bons-pàrquing per “facilitar i premiar la fidelitat dels mallorquins que aposten pel petit comerç de Ciutat”.

I a les galeries Els Geranis, els comerciants ultimen els darrers detalls perquè els clients que apostin pel petit comerç puguin gaudir dels millors preus. Algunes botigues arranquen les rebaixes amb optimisme, però troben que els descomptes s’haurien de fer més endavant.

Asseguren que la competència que suposen les grans superfícies i, en especial, la venda en línia, anomenada pel sector “venda invisible”, els deixa desafavorits. Esperen que les rebaixes serveixin perquè la gent s’acosti a les botigues dels seus barris i col·laborin per mantenir viva l’essència de la proximitat del comerç d’aquí.

07/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT