X

Institucions i partits polítics censuren la proclama masclista de la nova associació Salvem Sant Joan

Tot i la polèmica aixecada, Salvem Sant Joan no ha corregit les paraules del seu president

13/12/2021

Institucions i partits polítics censuren la proclama masclista de la nova associació Salvem Sant Joan

Una proclama masclista de l’associació Salvem Sant Joan veta la participació de la dona a la festa a Ciutadella. La postura de l’entitat ha estat condemnada pels socis del PSM en el govern municipal, i per la mateixa presidenta Armengol. Fa només dos mesos, l’Ajuntament va anul·lar el debat públic sobre el paper de la dona a les festes que havia promogut la regidora d’Igualtat.

Aquestes paraules, pronunciades pel president de la nova associació Salvem Sant Joan, Joan Fedelich, han provocat una allau de missatges de condemna a les xarxes socials, a les quals s’han afegit la de grups polítics. La batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, estava present a l’acte. Finalment des del PSM s’han pronunciat al respecte. Ho ha fet Maria Jesús Bagur, la qual ha considerat que les declaracions de Fedelich són inadmissibles i impròpies d’una societat moderna i democràtica.

Els seus socis del PSOE han demanat la dimissió del president mentre la regidora d’Igualtat, d’Unides Podem, Carla Gener, ha anunciat conseqüències. També la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha condemnat el discurs.

Tot i la polseguera aixecada, Salvem Sant Joan no ha corregit les paraules del seu president. “No volem alimentar debats inexistents. Des de Salvem Sant Joan volem defensar un Sant Joan de sempre, el que celebraven els nostres pares i avis“.

La polèmica ha arribat al Consolat, on la presidenta del Govern de les Illes, Francina Armengol, ha manifestat que el discurs de Salvem Sant Joan fa mal a la festa i a la societat.

13/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris