societat

L’Institut Balear de la Dona avisa: “Hi ha un augment de dones assassinades majors de 60 anys”

El temps de durada de la violència masclista patida per les dones d'aquestes edats "oscil·la entre 20 i 40 anys"

Imatge d'arxiu d'una manifestació del 8M. /EFE


Balears ha registrat el 2020 un total de 1.002 víctimes de violència masclista, un 13,6% menys que el 2019, segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que ressalta que els majors descensos es van produir en els mesos en què la mobilitat va estar restringida per la pandèmia.

En concret, les Illes presenten una taxa de 1,9 víctimes per cada 1.000 dones majors de 14 anys, mig punt superior a la mitjana nacional que és de 1,4.

La majoria de les víctimes a Balears pertanyen a la franja entre 25 i 44 anys (633), seguida de la de 45 a 64 anys (195). També consten 18 casos en menors d’edat i vuit en majors de 65 anys.

En aquest sentit, la directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Duran, ha instat a treballar en les franges d’edat que més pateixen la violència masclista, que l’any passat va caure un 13% per mor del confinament.

Duran, però, ha volgut recordar que també hi ha molta violència a partir dels 60 anys. De fet, Duran assegura que “hi ha hagut un augment de dones assassinades en aquesta franja, que el 2020 varen ser un 25%”. El temps de durada de la violència patida per les dones d’aquestes edats “oscil·la entre 20 i 40 anys”, segons Duran, qui també remarca que “que no es denunciï no vol dir que no hi sigui”. També ha dit que aquestes dones “moltes vegades no troben el suport de fills o altres familiars que, com que tenen la vida organitzada, el fet que la seva mare posi una denúncia els suposa sortir de l’esfera de confort pels problemes que en deriven, com ara ús d’habitatge”.

Fa només dos dies, aquesta mateixa setmana, s’ha confirmat, a València, el novè assassinat per violència de gènere d’enguany i el número 1.087 des que hi ha registres, el 2003.

L’Institut Balear de la Dona té a disposició de les víctimes de violència masclista un telèfon d’atenció 24 hores: 971 17 89 89 i un servei de WhatsApp 636 837 476.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Habilitats set punts a les Illes per a tramitar el Certificat Covid Digital presencialment

A partir del primer de juliol, el certificat permetrà la lliure mobilitat dels ciutadans entre els països de la Unió...

Èxit de participació a Menorca durant la ruta de l’hamburguesa

L'únic requisit era utilitzar com a ingredient la carn de vaca vermella menorquina

Malestar entre illencs provinents de València obligats a presentar un test d’antigen

Els viatgers, siguin residents o no, provinents del País Valencià no necessiten presentar cap prova negativa perquè la comunitat està...