X

Interceptada una embarcació amb 16 migrants a bord a Cabrera

Amb aquestes són 152 les persones que enguany han provat d'entrar sense papers a Espanya a través de l'arxipèlag

22/03/2023

Interceptada una embarcació amb 16 migrants a bord a Cabrera

Foto d'arxiu

Redacció

La Delegació del Govern a les Illes Balears ha informat del “rescat” a càrrec de Salvament Marítim de 16 persones d’origen magrebí a les 08:30 hores d’aquest dimecres en aigües del sud de Cabrera i després de ser interceptats pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE). Amb aquesta embarcació ja són 152 persones que han arribat de manera irregular a les Balears a través de nou pasteres.

Presumiblement, aquestes persones quedaran retingudes per la Policia Nacional que procedirà a identificar-los i a obrir, si s’escau, expedient d’expulsió per entrada irregular en territori espanyol. En aquest cas podrien ser traslladades a un CIE (Centre d’Internament per Estrangers) a la Península.

Abans, quan arribin al port de Palma, seran atesos pel servei d’emergència de Creu Roja que també presta auxili urgent durant les primeres hores als més vulnerables, com ara dones, famílies amb menors i subsaharians.

La repatriació als països d’origen per ordre judicial és viable sempre que existeixi conveni internacional d’Espanya amb el tercer. En cas de no ser possible, els migrants queden en llibertat.

 

 

 

22/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris