societat

Quatre pasteres en un cap de setmana i 64 migrants

Enguany han arribat a les costes de les Balears un total de 64 embarcacions, en les quals viatjaven 963 persones a bord

L'any 2020, foren interceptades 112 pasteres a les Balears, amb 1.464 immigrants a bord, més de la meitat que l'any anterior. / GUÀRDIA CIVIL.


Durant aquest cap de setmana, han estat interceptades 4 embarcacions amb 64 migrants a bord al conjunt de les Balears. La Guàrdia Civil i Salvament Marítim han rescatat durant la matinada del passat dissabte dues pasteres a aigües de les Illes. La primera, a Formentera devers les 05.30 hores, amb 13 ocupants en bon estat de salut. Els mateixos ocupants de l’embarcació donaren l’avís d’auxili. Rescatats per Salvament Marítim, foren conduïts al port d’Eivissa.

La segona pastera ha estat interceptada a Cabrera, amb 16 persones a bord, a les 06.35 hores, també del dissabte. Els migrants es trobaven en aparent bon estat de salut. En aquest cas, l’embarcació ha estat detectada pel radar del Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) i rescatada per Salvament Marítim. A aquest total de 29 persones rescatades, cal afegir 17 migrants més localitzats ahir, diumenge, durant la matinada.

Els 17 migrants arribats a l’illa formenterenca es troben igualment en aparent bon estat de salut, segons ha informat la Delegació del Govern a les Balears. D’aquestes 17 persones que integraven la tercera embarcació interceptada el cap de setmana, 13 es trobaren ja a terra, a la platja d’Es Cupinar, després de ser albirades per un particular, i, més tard, Delegació de Govern informava de la localització de 4 persones més. En l’operació, han intervingut patrulles de seguretat ciutadana, així com efectius de la Guàrdia Civil, entre d’altres.

A aquests 46 migrants, s’afegeixen 18 més, interceptats a les 20.15 hores del vespre del diumenge a Calvià, a la zona de Punta Negra, ja a terra. La localització es va dur a terme a partir de l’avís d’un particular quan els migrants baixaven de l’embarcació en què viatjaven, en una batuda de la policia local que recorria la zona. Han conformat l’operació agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Palma. Les 18 persones provinents d’Algèria, entre d’elles una dona, han estat traslladades a la Policia Nacional de Palma. Es creu que hi podria haver entre 4 i 5 menors.

Enguany, han arribat a les Balears un total de 64 pasteres amb 963 migrants a bord. Per illes, a Mallorca la quantitat de migrants interceptats ascendeix a un total de 759 migrants, els quals han assolit les costes de l’illa mitjançant 50 pasteres; a Formentera, han arribat 11 pasteres, amb 167 migrants a bord en conjunt; a Eivissa, 3 han estat les pasteres interceptades, en les quals navegaven 37 persones; mentrestant, a Menorca no s’ha produït encara cap arribada de pastera.

L’any 2020, foren interceptades 112 pasteres a les Balears, amb 1.464 immigrants a bord, més de la meitat d’embarcacions i migrants interceptats l’any anterior, al 2019, quan es localitzaren 41 pasteres amb 507 persones.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència

Els migrants quedaran un màxin de 72 hores a un espai del quarter de Son Tous

No els poden retornar a Algèria perquè la frontera continua tancada

Carme Ruscalleda: “L’oliaigua és un monument culinari”

La xef catalana ha clausurat la fira Arrels posant en valor l'herència gastronòmica de cada regió

Armengol envia un missatge “d’ànim” per als veïnats de La Palma

La presidenta del Govern demana que tenguin molta prudència