societat

Interposades 14 denúncies contra residències de gent gran davant l’IMAS des de gener

L'Institut Mallorquí de Serveis Socials té en marxa 5 expedients sancionadors contra aquests centres assistencials


La gestió de les residències està sota la lupa per les presumptes irregularitats que s’han detectat, sobretot en aquelles que són de gestió privada com és el cas de la Bell Entorn de Sóller i la Sèniors d’Inca, que han estat intervingudes per l’Administració. Segons ha pogut saber IB3 Ràdio, des del passat mes de gener s’han interposat 14 denúncies en aquests centres assistencials per a gent gran.

D’aquestes 14 denúncies, 8 han requerit una visita d’inspecció, 4 s’han resolt per via telefònica i la resta, dues, s’ha requerit més documentació. Actualment l’IMAS té en marxa 5 expedients sancionadors. La setmana passada el president de l’IMAS, Javier de Juan, va assegurar que el Consell ha obert un expedient sancionador a les residències Domus Vi de Palma i l’Oasis, que durant l’estat d’alarma foren intervingudes per l’administració per la mala gestió de la crisi sanitària.

Tot i aquestes denúncies, la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, la setmana passada reclama a l’IMAS que incrementàs les inspeccions a les residències de gent gran, per evitar casos com la residència Bell Entorn de Sóller o la Sèniors de Sant Joan on gairebé tots els residents han estat contagiats per la Covid-19 i s’han produït moltes morts.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les famílies monoparentals de les Illes no reben encara cap bonificació

El Govern va impulsar una llei autonòmica de suport a aquestes famílies perquè poguéssin gaudir les mateixes ajudes que les...

Un estudi de la UIB demostra que la genètica predisposa a patir malalties mentals

Són malalties cròniques, que avui dia no tenen cura, però amb una medicació adient, els afectats fan vida normal

Alguns turistes alemanys avancen el retorn al seu país per evitar la quarantena

Segons TUI, no hi ha hagut cancel·lacions massives

Els sanitaris que gaudeixin les vacances passat l’estiu tendran 6 dies més extra

La incorporació al juny d'infermeres jubilades per vacunar no han estat suficients per gestionar aquesta nova onada