economia

“Inversors mexicans, russos i alemanys no troben hotels a preu regalat”

La crisi de negoci generada per la COVID no ha provocat l'esperada allau d'oportunitats


Hotels de 30 habitacions a 15 milions d’euros. Un “disbarat”, ofertes “sense sentit”. Qui diu això és Juan Sanchís, intermediari en la compra i venda d’establiments hotelers de la plataforma Starsfour. Assenyala Eivissa, la zona més desitjada i que “no ha baixat gens”, i Palma (“continua sent prohibitiva”), a més d’algunes zones de primera línia de costa illenca “molt disparades de preu” com a punts calents de la frustració dels “molts” compradors (cita mexicans, russos, alemanys i nòrdics) interessats en trobar un tres, quatre o cinc estrelles a preu regalat que es donen compte “que no n’hi ha”. No pot ser que et demanin una inversió que et torbaràs a amortitzar fins a 30 anys, quan en la meva opinió el termini per fer-ho no pot excedir els 15… És una qüestió de números, d’ingressos i despeses”, diu.

Fonts extraoficials de la Federació Hotelera de Mallorca, conviden, no obstant, a agafar-se les informacions d’ofertes de venda d’hotels amb cautela perquè “sempre hi ha qui tempteja el mercat” per veure si hi ha algú disposat a pagar el que demana amb vistes a un hipotètic empitjorament de la situació.

Bones oportunitats a segona i ulteriors línies de costa

Sanchís apunta a què ha detectat una pujada moderada (entorn al 15%) de l’oferta per desfer-se de la propietat d’hotels a les Balears per mor de la pandèmia. El gruix en venda ja venia d’enrere, matitza, i “tot just” s’ha incorporat “qualque” hotel a la pissarra d’ofertes. Admet que en segones, terceres i successives línies de costa, sí han baixat preus i es troben “bones oportunitats”.

Hotels rurals i d’interior en crisi

La necessitat de tresoreria i, fins i tot, de solvència, ha obligat els hotelers a moure’s. Els més grans poden desfer-se d’una peça poc rendible aquí per comprar-ne una altra allà, però els més petits i, especialment els hotels rurals i d’interior, paguen les seves limitacions. Starsfour en té més de 500 en venda a tot Espanya. Però insisteix: la demanda no troba les ofertes que voldria.

Les associacions hoteleres, a Pitiüses, Menorca i Mallorca diuen que no tenen dades d’hotels en venda o venuts, que és una cosa de la qual normalment no es parla i que se’n temen pels mitjans de comunicació i portals immobiliaris.

Starsfour mateixa recull a la seva pàgina web ofertes de venda de 32 hotels a Malloca, 9 a Eivissa i 8 a Menorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Eivissa podrà obrir les terrasses sense interrupcions

El Consell critica que no es puguin obrir els interiors de bars i restaurants quan Menorca sí que pot

Manacor Encantat, una proposta de fantasia per dinamitzar el comerç local

Un dels plats forts serà la fira de l'estoc al carrer, que es durà a terme els dies 29 i...