X
14

Investigadores de l’Oceanogràfic demostren l’existència de nacres híbrides

Els nous individus són resistents al patogen que està acabant amb la població de nacres al Mediterrani

05/02/2021

Investigadores de l’Oceanogràfic demostren l’existència de nacres híbrides

Investigadores del Centre Oceanogràfic de Balears han confirmat l’existència de nacres híbrides. En publiquen l’estudi a la revista especialitzada “Molecular Biology Reports”. Es tracta d’una hibridació entre la ‘pinna nobilis’ (la nacra que, des de fa uns anys, està en perill d’extinció per l’existència d’un patogen) i la ‘pinna rudis’ (la nacra de roca).

Maite Vázquez i Elisabet Nebot són dues de les autores de l’estudi, que demostra la mescla de característiques morfològiques i genètiques de les dues nacres. “Ens pot donar pistes de cap a on va el tema de la immunitat davant el patogen que està causant aquesta mortalitat”, explica Vázquez. Ara seguiran investigant per saber, per exemple, si són fèrtils aquests híbrids.

Mentrestant, comprovaran la identitat genètica de tots els supervivents de ‘pinna nobilis’ del mediterrani, per comprovar que no siguin híbrids. Les pures, les seguiran preservant al seu hàbitat mentre no s’aconsegueixi que es reprodueixin en captivitat.

A les Balears ara en tenen localitzats només uns cinc exemplars, de ‘pinna nobilis’. Les tres supervivents que van traslladar a Cabrera per preservar-les han mort, però pot ser per moltes causes, com per exemple per l’atac de caragols que les foraden i se les mengen.

05/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT