3.500 persones es retroben amb els ‘Ja t’ho diré’
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
El projecte FEMENIAS, acrònim de "Flora Exòtica de Menorca i les Seves Amenaces", és finançat per l'Institut Menorquí d'Estudis
Un grup de biòlegs de la Universitat de les Illes Balears estudia la distribució i el focus d’expansió de la flora al·lòctona o exòtica menorquina; és a dir, d’aquella que es troba en un territori, per mor de la introducció intencionada o accidental per part de l’home. El projecte FEMENIAS, acrònim de “Flora Exòtica de Menorca i les Seves Amenaces”, és finançat per l’Institut Menorquí d’Estudis, a través d’una beca d’investigació.
Els biòlegs recorren els diferents hàbitats de l’illa amb l’objectiu de conèixer l’estat de la flora exòtica del territori, sobretot la invasora. En acabar el procés d’obtenció de les dades, les podran comparar, com han fet en el cas de Mallorca, amb la dels estudis anteriors i treure’n les primeres conclusions.
Entre la flora pròpia dels sistemes dunars, s’hi troben plantes exòtiques com l’atzavara o agave americana. Les seves fulles carnoses i dures en fan una planta molt reconeixible. Al mateix sistema dunar de sa Mesquida, també s’hi localitzen plantes com l’Aeonium arboreum, molt apreciades en jardineria, o el Pancratium maritimum o lliri de mar, una planta bulbosa que viu als sorrals litorals de la Mediterrània.
Als hàbitats litorals de l’illa creix també la inevitable patata fregida, Carpobrotus eludis, a la llista de les 100 espècies invasores més dolentes d’Europa, d’origen sud-africà. A pocs metres, l’àloe maculat. Com a planta ornamental, es cultiva en molts països i acaba prenent en llocs tan insospitats com aquest.
L’equip que estudia la flora al·lòctona de Menorca està format pel biòleg Miquel Capó; l’investigador predoctoral Joshua Borràs; els professors Joan Rita i Joana Cursach, del Departament de Biologia de la UIB; la investigadora de l’IMEDEA Amparo Lázaro, i l’expert en botànica de Menorca Pere Fraga. Es preveu que la feina quedi enllestida el març de 2024.
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
És un programa de l'Hospital de Son Espases que es va crear fa tres mesos
1.284 adolescents de 25 centres han escenificat els feminicidis produïts a Espanya des del 2003
Segons han confirmat a IB3 Notícies, hi ha una segona persona vinculada en el robatori que encara cerca la Policia i la Guàrdia Civil