X

Investiguen l’agressió per part d’un grup d’al·lots contra el cap de la Policia Local de Porreres

El succés està ara en mans de la Policia Judicial i els presumptes agressors estan plenament identificats

21/09/2022

Investiguen l’agressió per part d’un grup d’al·lots contra el cap de la Policia Local de Porreres

L'agressió es va produir en una festa privada que se celebrava al camp de futbol del poble.

Maria Antònia Buades

La Guàrdia Civil investiga una agressió per part d’un grup de joves al cap de la Policia Local de Porreres durant un incident en una festa privada dissabte passat al municipi. Segons ha informat a Europa Press la batlessa de Porreres, Xisca Mora, el succés està ara en mans de la Policia Judicial i els presumptes agressors estan plenament identificats.

L’agressió ha estat condemnada també per la consellera de Funció Pública, Mercedes Garrido, la qual ha traslladar el seu suport i el del Govern a la víctima i al cos de Policia Local davant una agressió “rebutjable que no té cabuda en una societat com la nostra”.

L’incident va tenir lloc en una festa privada de l’equip de futbol Unió Esportiva Porreres amb els seus socis i jugadors, en la qual hi havia infants i famílies. Pel que sembla, un grup de sis al·lots, alguns d’ells majors d’edat, estava molestant a unes nines i elles van anar a avisar al cap de Policia, que es trobava en el lloc amb la seva esposa i filla i fora de servei.

Aleshores, el policia es va acostar a cridar-los l’atenció i ells van respondre amb gran agressivitat, el van tirar al terra i el van començar a propinar cops de puny i puntades.

Altres participants de la festa van córrer a ajudar a l’agredit i els al·lots es van dispersar. Després, el cap de Policia se’n va anar a ca seva amb la seva família amb cotxe i es va trobar al grup de joves allí esperant-lo.

Seguint amb el relat que ha facilitat la batlessa, mentre l’amenaçaven i l’insultaven, varen sacsejar el cotxe i li van llançar una pedra de gran grandària provocant danys en el vehicle. En veure que no hi podia passar, la víctima va cridar a la Guàrdia Civil, i en veure arribar la patrulla els al·lots se’n varen anar.

Van aparèixer més tard de nou en la festa, presumptament armats amb pals i pedres i disposats a “armar una baralla”. Van agredir a diverses persones que es trobaven recollint el material. Una al·lota va resultar ferida amb un dit trencat, segons ha explicat la batlessa.

Es tracta de joves que han crescut al poble i que tindrien ple coneixement que l’home al qual estaven agredint era el cap de la Policia Local, ja que ha participat en activitats escolars, segons Xisca Mora.

Els al·lots van ser identificats i s’ha obert un expedient, però de moment no han estat detinguts.

Xisca Mora ha avançat que l’Ajuntament es personarà com a acusació particular en la causa judicial per aquesta greu agressió al cap de Policia del municipi. La batlessa considera que s’ha passat “una línia vermella” i ha lamentat que Porreres pateixi incidents com aquest. “Som un poble on tothom és benvingut i sempre hi ha hagut bona convivència”, ha dit.

Segons ha publicat Diario de Mallorca, el cap de Policia es troba de baixa mèdica, encara que el seu estat no és greu.

21/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris