X

Isabel Reus, mestra: “Quan em vaig assabentar que em tocava plaça a Eivissa, va ser un drama. Vaig plorar i plorar”

Dos mestres mallorquines expliquen com els surt més a compte viatjar gairebé cada dia entre les dues illes que llogar un pis a Eivissa

06/03/2024

Isabel Reus, mestra: “Quan em vaig assabentar que em tocava plaça a Eivissa, va ser un drama. Vaig plorar i plorar”

Isabel Reus i Joana Hidalgo són mestres d’Educació Primària, són de Mallorca, van aprovar oposicions el juny passat i els va tocar plaça a Eivissa. “Quan em vaig assabentar que la plaça era a Eivissa, va ser un drama. Vaig plorar i plorar, i encara plor. És que m’ha canviat la vida”, comenta Reus.

Ella, a més, té un nadó de quatre mesos, així que s’ha demanat reducció de jornada per no haver de venir a Eivissa ni dijous ni divendres. De dilluns a dimecres, però, va i ve en el mateix dia. Arriba a Eivissa a les 07.40 h del matí. A l’aeroport, sense perdre un minut, agafa el bus que la durà a l’escola de Sant Jordi, on treballa, i que, almenys, és la que està més a prop de l’aeròdrom eivissenc. A les dues i mitja, agafa el bus a la inversa, per partir amb l’avió de tornada a Mallorca. En un principi, la idea era llogar un pis a Eivissa, però no sortia a compte. “Habitació no en volia, perquè amb un bebè jo el que volia era un pis; però tot el que trobava era abusiu, de 1.500 eruos cap a dalt, i a pisos de només una habitació”.

Joana Hidalgo treballa al mateix centre, i es va treure les oposicions també el passat juny. Ella passa algunes nits a la setmana a Eivissa, per la qual cosa ha llogat una habitació per 950 euros al mes, i ha d’afegir les despeses de llum i aigua. En qualsevol cas, torna a Mallorca algunes tardes entre setmana, perquè la seva parella i ella tenen una persona gran dependent a càrrec seu i també té un fill d’onze anys. “Almenys he tingut la bona sort que m’ha tocat a l’escola de Sant Jordi, a prop de l’aeroport, i puc fer aquests moviments, perquè si no seria impossible. Els dilluns m’aixec a les cinc de la matinada perquè tenc una hora en cotxe des de Santanyí, on visc, fins a Palma. Deix el cotxe a l’aparcament de llarga estada, i agaf l’avió cap a Eivissa. Dilluns i dimarts em qued aquí, a Eivissa, perquè tenc aquesta habitació llogada. Els dimecres me’n vaig cap a Palma de nou en sortir de la feina, dijous al matí torn a Eivissa i divendres torn cap a Palma”.

L’any que ve també li ha tocat plaça a una escola de l’illa, més allunyada de l’aeroport, i es planteja demanar-se mitja jornada i anar i tornar en el mateix dia, perquè, tanmateix, no li surten els comptes. Comenten que les 104 persones que van treure la plaça el juny de 2023 els ha tocat Eivissa i Formentera l’any que ve provisionalment, en espera que en surti la llista definitiva.

06/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Maria 08/03/2024

    Sempre pot renunciar i continuar d’interina. Total, la plaça obtinguda ha estat gratuïta!!!