X

Israel nega que rebi pressions de Washington per rebaixar l’ofensiva a Gaza

L'exèrcit hebreu admet haver perdut 152 soldats mentre que els palestins morts d'ençà de la invasió ja són més de 20.000

24/12/2023

Israel nega que rebi pressions de Washington per rebaixar l’ofensiva a Gaza

L’exèrcit d’Israel ha anunciat la mort, aquest dissabte, de nou soldats en diverses accions militars a la franja de Gaza. El nombre de baixes entre les tropes és de 152 des de l’inici de la invasió, fa gairebé dos mesos. El nombre de víctimes entre els palestins ja supera els 20.000.

Aquest cap de setmana ha estat un dels pitjors en nombre de baixes per als soldats hebreus des de l’inici de la invasió; una prova que, amb l’objectiu principal que es va marcar el govern del país, erradicar Hamas, és lluny de fer-se realitat. El primer ministre, Benjamin Netanyahu, assegura que no es planteja aturar l’ofensiva i nega que rebi pressions de la Casa Blanca per avançar cap a un cessament de les hostilitats. “Ahir, vaig dir al president Biden que lluitarem fins a la victòria completa, costi el que costi. Els Estats Units ho entenen. He vist notícies falses que asseguren que ens demanen que siguem més previnguts en les nostres operacions. Això no és cert. Israel és un estat sobirà”, ha assegurat Netanyahu en una compareixença.

La pressió interna també creix: anit, nova manifestació a Tel-Aviv per reclamar al govern que negociï per recuperar els ostatges que encara estan sota la custòdia de Hamas. Mentrestant, els bombardejos israelians han arribat avui pràcticament a la frontera amb Egipte. Així s’ha despertat, avui, la ciutat de Rafah. El darrer balanç de morts de les autoritats de Gaza és de 20.400 i calculen que hi podria haver 7.000 cossos davall les runes. 1,9 milions de persones s’han vist obligades, fins ara, a abandonar ca seva.

24/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT