Itàlia, campiona

La selecció italiana alça l'Eurocopa després de guanyar Anglaterra als penals a la final disputada a Wembley

12/07/2021

9

Itàlia i Anglaterra protagonitzaren una final inèdita a Wembley. Era la primera oportunitat dels anglesos per aixecar una Eurocopa i als 2 minuts ho veren encara més a prop. Luke Shaw bat Donnaruma per avançar els de Gareth Southgate. Era l’1 a 0 que va fer somriure a David Beckham. Anglaterra va dominar l’inici però, a poc a poc, Itàlia va guanyar terreny. Chiesa ho intenta des de fora de l’àrea i a la represa Insigne cerca l’escaire de la porteria de Pickford.

Més perill genera Chiesa en aquesta ocasió, que obliga a estirar-se a fons a Pickford. Però va ser un defensa qui va establir l’empat. En aquest servei de cantonada, Leonardo Bonucci aprofita un refús per marcar l’1 a 1. Un gol que condemnava el partit a la pròrroga i als penals.

A la tanda, la sort no va estar del costat d’Anglaterra que va fallar tres penals. El darrer, de Saka que atura Donarumma i que va donar la segona Eurocopa a Itàlia.