X

Itàlia requisa un iot vinculat a Putin valorat en 650 milions d’euros

Segons l'equip d'investigació de l'empresonat opositor Aleksei Navalni, pertany al president rus

07/05/2022

Itàlia requisa un iot vinculat a Putin valorat en 650 milions d’euros

Itàlia ha requisat el iot ‘Scherezade‘ que, segons l’equip d’investigació de l’empresonat líder opositor rus, Aleksei Navalni, pertany al president rus, Vladímir Putin, segons han informat fonts governamentals. Es trobava a la drassana de Marina di Carrara.

L’embarcació ja era objecte d’investigació per part de la policia italiana i divendres a la nit es va ordenar el seu decomís, en el marc de les sancions als oligarques russos per part de la Unió Europea a causa de la invasió russa d’Ucraïna.

Això sí, els periodistes de l’equip de Navalni apunten que pertany directament a Putin. El iot té més de 140 metres i una bandera de les illes Caiman, però està registrat a nom de l’oligarca Eduard Khudaynatov, expresident de Rosneft, que no figura a la llista de multimilionaris russos sancionats.

El iot romania des del passat setembre a la drassana per una sèrie de treballs de manteniment per un cost d’uns sis milions d’euros i s’esperava, inicialment, que estigués a punt per navegar a mitjans de juny, segons varen explicar mitjans italians.

07/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris