SOCIETAT

Ja es pot circular pel túnel de Son Vic, a l’autopista d’Andratx

Les obres per consolidar-lo i dotar-lo de sistemes de seguretat intel·ligents s'han torbat 12 mesos


Els primers cotxes han circulat aquest divendres passades les 12 pel túnel de Son Vic. Han estat 12 mesos d’obres, interromputs per Nadal i l’estiu, en un túnel que necessitava manteniment: “És una obra que no és gaire visible, però molt necessària, perquè el túnel té 30 anys ja”, ha declarat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. Tant és així que se li han instal·lat hidrants i ventiladors per intervenir-hi en cas d’incendi, semàfors, nova il·luminació, barreres de seguretat per tancar el túnel per si s’hi declara un foc i “també un sistema de dianes topogràfiques per detectar moviments de terra”, ha afegit el conseller de Mobilitat i Infraestructures de Mallorca, Iván Sevillano.

No debades, el túnel ja acusava despreniments; també filtracions. Sevillano ha ressaltat que ha estat una intervenció de gran magnitud, una de les “de més envergadura d’aquest mandat”. Per això mateix, s’han mantingut 9 reunions amb els Ajuntaments implicats i amb la societat civil, ha assegurat el conseller. Això ha convençut el Consistori calvianer: “Donam les gràcies al Consell i creim que aquesta és la manera de fer les coses”, ha expressat Joan Recasens, tinent de batle de Calvià.

Però les formes no han agradat a l’equip de Govern d’Andratx, que no ha assistit a la inauguració, perquè trobaven que era preferible obrir a fer un acte d’inauguració: “No hem participat de la foto perquè després de tants de mesos de retencions era prioritari obrir el túnel a primera hora”, ha dit Estefanía Gonzalvo, batlessa d’Andratx.

El Consell de Mallorca ha invertit 6 milions d’euros en aquesta infraestructura.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |