societat

Ja està en marxa l’estudi de seroprevalença de la Covid-19

Els resultats dels tests ràpids es coneixen als 10 minuts, i la resta de proves s'envien a Son Espases

Ja+est%C3%A0+en+marxa+l%26apos%3Bestudi+de+seroprevalen%C3%A7a+de+la+Covid-19

Ja està en marxa l’estudi de seroprevalença de la Covid-19 que la conselleria de Salut va anunciar dimarts, i que es fa en col·laboració amb un projecte nacional dissenyat pel Ministeri de Salut. Tot i ser festiu, divendres alguns participants han estat citats a les Unitats Bàsiques de Salut on se’ls han pres mostres.

La Unitat Bàsica de Salut de so na Monda és un dels 15 punts de les Illes on s’estan agafant les mostres per a aquest estudi de seroprevalença. Els participants són citats aquí, perquè arran de la redistribució del circuit sanitari per mor del coronavirus, les Unitats Bàsiques de Salut no s’estaven emprant. És a dir els pacients que tenien adscrits han estat desviats als centres de salut de referència i, per això, aquests espais havien quedat sense activitat.

Les proves varen començar dimecres i se’n fan cada dia, tant sigui dia festiu com laborable. De fet, sabem que per exemple aquí a Inca han citat persones el diumenge. Cada un d’aquests participants disposa d’un justificant per venir fins aquí, que li remet el servei de salut a través d’un missatge al mòbil, per tal que si la policia els interceptàs, puguin justificar el desplaçament.

En Miquel Àngel és de Sencelles i ha assistit amb la seva família a la Unitat Bàsica de Salut de Palmanyola per participar en l’estudi de prevalença de la COVID 19. Aquest estudi pretén estimar el percentatge de la població espanyola que ha estat en contacte amb el virus i ha desenvolupat anticossos.

A tot Balears hi participen prop de 5.000 persones i es prenen mostres a totes les persones que conviuen al mateix domicili. Se’ls fan tres tipus de proves. Els resultats dels tests ràpids es coneixen als 10 minuts, i la resta de proves s’envien a Son Espases. Els participants hauran de repetir les proves en dues ocasions més.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica