X

Ja han entrat els primers albercocs a la Cooperativa de Porreres

Són els primerencs, els "rojo palabra" i els estrella, que han madurat en bones per mor que les darreres setmanes ha plogut i no ha fet sol

22/05/2023

Ja han entrat els primers albercocs a la Cooperativa de Porreres

Marta Bergas

Els albercocs primerencs, els estrella i els “rojo palabra” ja han arribat a la Cooperativa de Porreres: “De ‘caninos’ n’hi haurà, però no de galta roja, perquè l’arbre no resisteix bé les temperatures extremes”, diu Esperança Mora, gerent de la Cooperativa de Porreres.

La producció serà bona, però no extraordinària: unes 10 o 12 tones. La calor extrema, la plaga del capgròs i el fet de no haver sembrat fa 10 0 15 anys albercoquers nous expliquen les xifres. Un factor que marcarà aquesta campanya són les dues calabruixades que varen caure el mes d’abril a Porreres; això ha clivellat el fruit, però no en condicionarà el gust. Com a molt, seran un poc més dolços.

Tampoc no es veuran albercocs gaire grossos en els expositors, una vegada més, per mor del temps: “Ha plogut ara, que és quan havia de fer sol”, explica Toni Martorell, pagès. I no en fa, de sol, així que maduraran en bones. La plena serà d’aquí a dues setmanes, quan la fira de l’albercoc de Porreres, dia 10 de juny, marcarà la meitat de la campanya.

22/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris