món

Ja hi ha més de 870.000 casos confirmats de Covid-19 a tot el món

Els Estats Units són el principal focus de la malaltia amb 190.000 casos detectats

Ja+hi+ha+m%C3%A9s+de+870.000+casos+confirmats+de+Covid-19+a+tot+el+m%C3%B3n

A tot el mon ja hi ha més de 870.000 casos confirmats de Covid-19 i la pandèmia ja s’ha estès a 180 països, amb prop de 44.000 víctimes mortals. Els Estats Units són el principal focus de la malaltia amb 190.000 casos detectats, mentre que Itàlia continua sent, amb prop de 12.500 morts, el país amb més víctimes mortals pel coronavirus.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha advertit que les pròximes dues o tres setmanes seran “molt doloroses” i que el COVID-19 matarà almanco 100.000 persones, encara que no ha descartat que les víctimes puguin arribar a les 240.000. Els contagis per coronavirus als Estats Units ja arriben als 190.000 després de sumar-ne més de 24.000 en les darreres 24 hores. El nombre de morts supera els 4.000, només per darrere d’Itàlia i Espanya.

Trump també ha reconegut que estudien restringir els viatges amb el Brasil com ha fet ja amb la Xina o Europa, a causa de l’increment de casos de COVID-19 al país sud-americà. El Govern brasiler ha informat de més de 1.100 nous casos en les darreres hores, la qual cosa eleva a 5.700 els contagis confirmats a tot el país, amb 201 víctimes mortals.

Malgrat tot, el president brasiler, Jair Bolsonaro, ha tornat a defensar que les mesures restrictives per a combatre la pandèmia adoptades per alguns governs regionals, com quarantenes i tancaments de comerços i escoles, poden originar una crisi econòmica major que la pròpia crisi sanitària, i ha reclamat un “pacte nacional” per la preservació de la vida “però també de les ocupacions”.

Bolsonaro ha fet el seu quart pronunciament a la nació en els darrers quatre dies, mentre que s’han repetit les cassolades a les principals ciutats del país com a protesta per la seva política per frenar el coronavirus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Xile, a punt del col·lapse sanitari pel coronavirus

La demanda de llits i de màquines respiradores està sotmetent els hospitals a un gran estrès, especialment a la capital, Santiago

L’estat de Beni, a Bolívia, improvisa tombes per enterrar els morts per coronavirus

Han mort 65 persones a la zona mentre que en el conjunt del país 250 bolivians han perdut la vida...

Itàlia manté la tendència a la baixa de víctimes mortals per Coronavirus

Organització Mundial de la Salut ha anunciat la suspensió temporal dels assajos amb hidroxicloroquina en pacients del COVID-19

Reclamen la dimissió d’un assessor de Boris Johnson per trencar les regles de bloqueig pel coronavirus

Dominic Cummings va conduir 400 quilòmetres cap al nord d'Anglaterra mentre ell i la seva dona havien de romandre aïllats...