societat

Ja no és estiu, però sí època de moscards tigre

El moscard tigre assoleix el seu pic màxim des de finals d'agost i fins novembre

Ja+no+%C3%A9s+estiu%2C+per%C3%B2+s%C3%AD+%C3%A8poca+de+moscards+tigre

Ha passat l’estiu però no podem abaixar la guàrdia. De fet, els experts alerten que és ara quan el moscard tigre assoleix el pic màxim. I encara queda Tigre per estona, aquesta espècie invasora estarà activa i disposada a picar fins a principi de novembre.

Piquen i continuaran picant, com deia la cançó, amb gran dissimulació. Moltes vegades, sense que ens en temem, fins que ja tenim la picada. La zona predilecta del moscard tigre són les cames i, tot i que s’estima més picar a la sortida i la posta de sol, qualsevol hora del dia li va bé.

Però que piqui a uns i no a uns altres no depèn, com es creu, de la sang. El que fa que siguem més atractius per als moscards és la nostra olor i el diòxid de carboni que emetem quan respiram.

El moscard tigre, com el tradicional, ja està adaptat a les zones urbanes i on més el podem trobar és a les residencials. De fet, un 80% dels focus larvaris són dins les cases i jardins. I en la nostra mà està evitar les petites acumulacions d’aigua on les femelles hi dipositen els ous.

Però també la biotecnologia per lluitar contra els moscards avança i una de les possibilitats que s’estan desenvolupant és la utilització de moscards transgènics per tal que tota la descendència dels moscards femella siguin mascles. D’aquesta manera, i generació rere generació, la població d’aquesta espècie invasora quedaria suprimida.

 

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Una nova llei balear amenaça la proposta de declarar les festes de Sant Joan Patrimoni Mundial Immaterial

La llei de Salvaguarda del Patrimoni Mundial, que s'aprova dimarts, endureix els requisits sobre la protecció dels animals i la...

Unanimitat a Ciutadella per ampliar el geriàtric municipal

També es vol centralitzar la residència i el centre de dia, ara en un altre edifici, i crear més espais comuns per facilitar les visites

Cada dia moren a Espanya a causa de suïcidi 10 persones

El 2018 moriren a causa de suïcidi a les Illes Balears 3 menors de 18 anys

Escola Catòlica aplica el nou protocol d’actuació davant casos d’abusos sexuals

A Balears uns 40.000 alumnes estan escolaritzats en algun dels 75 centres d'Escola Catòlica