SOCIETAT

Ja s’ha iniciat la retirada dels fangs tòxics a Ferreries

Deu anys després, es posa punt final a un dels projectes mediambientals més importants per al municipi i per a Menorca

Els camions ja han començat a traslladar els llots fins al Port on seran carregats a un vaixell per traslladar-los a la Península.


Ja ha començat la retirada de fangs tòxics a Ferreries. Una dècada després, es retiraran i es traslladaran a la Península per via marítima. El vaixell encarregat de transportar-los va arribar ahir diumenge al Port de Maó i aquest dilluns els camions han iniciat el trasllat.

D’aquesta manera es posa punt final a un dels projectes mediambientals més importants pel municipi i per Menorca.

Es tracta de 8.700 tones de llots tòxics acumulats a les llacunes de l’antiga depuradora, que procedeixen dels abocaments incontrolats de la indústria bijutera. Contenen elevades concentracions de crom, coure i zinc, part dels quals acabaven amb freqüència al canal de Trebalúger i arribaven fins a la platja.

L’adjudicació dels treballs de retirada es va fer el 2019, però fins ara encara no s’havien executat. Problemes amb els permisos, en tractar-se de material perillós, i altres traves administratives han endarrerit la seva eliminació, que té un cost de prop de 2,5 milions d’euros.

Una vegada que s’hauran eliminat els fangs, l’Ajuntament recuperarà l’espai per a la ciutadania. Té previst restituir els terrenys i convertir-los en una zona verda.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |