Jaime Far, primer director de l’Oficina Anticorrupció

En el seu primer discurs ha destacat que la seva tasca serà prevenir i denunciar els casos de corrupció i que no envairà competències ni de la Fiscalia ni de la Sindicatura de Comptes.


Jaime Far ha pres possessió del seu càrrec davant els membres de la mesa del Parlament. Defensa la necessitat de l’oficina per prevenir la corrupció. Assegura que no envairan competències ni de la Fiscalia ni de la Sindicatura de Comptes i que la voluntat no és jutjar delictes sinó denunciar-los.

El director de l’Oficina Anticorrupció deixa clar que el primer cas que s’anlitzarà no serà el dels contractes de Més perquè ja està judicialitzat. El primer any rebrà un pressupost de 500.000 euros i creu que es necessitaran quinze persones per treballar-hi. Cobrarà noranta-cinc mil euros l’any. Més que la presidenta de l’Executiu, Francina Armengol.

El càrrec tendrà una vigència de cinc anys prorrogables altres cinc més. A l’acte no hi ha assistit cap membre de la fiscalia de les Illes Balears. Tres membres hi han estat convidats, però han declinat anar-hi. Far va ser elegit per la majoria dels partits del pacte el passat 19 de desembre en segona volta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |