X

Jaume Bauzá, conseller de Turisme: “És una bona notícia que milions i milions de turistes vulguin venir a aquesta terra”

El conseller evita parlar de saturació, però reconeix puntes en temporada alta i obre la porta a l'arribada de més turistes en temporada baixa

02/09/2023

Jaume Bauzá, conseller de Turisme: “És una bona notícia que milions i milions de turistes vulguin venir a aquesta terra”

Redacció

El Govern aposta per la sostenibilitat de les Balears com a destinació turística. Les eines per aconseguir-ho: la nova llei turística i la modificació del decret d’excessos, que preveu endurir les sancions als infractors. En una entrevista a IB3 Notícies, el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzá, evita parlar de saturació, però reconeix puntes en temporada alta i obre la porta a l’arribada de més turistes en temporada baixa.

El Govern modificarà el decret d’excessos per endurir les sancions als infractors. L’Executiu vol convidar l’Institut Balear de la Dona a la taula de diàleg per canviar-lo, després que aquesta temporada s’han denunciat almanco tres agressions sexuals en grup comeses per turistes a diferents hotels. De fet, l’Executiu treballa en una nova llei turística que, de la mà del decret d’excessos, cerca la sostenibilitat. “Hem de tenir molt presents els recursos naturals que tenim, que som una illa… Hem de tenir especial apreci per tot això, aquesta destinació és el que és pel seu encant”, declara Bauzá.

El Govern vol augmentar la qualitat mantenint les xifres rècord d’aquesta temporada. “Només faltaria que no fos una bona notícia que hi ha milions i milions de persones que volen visitar aquesta terra. Estic molt satisfet que les xifres turístiques siguin bones, no me n’alegro de perdre un sol turista”, assegura el titular de Turisme respecte les xifres d’aquesta temporada, on s’han superat els rècords de 2022.

L’Executiu obre la porta a l’arribada de més creuers en temporada baixa a partir 2025, que ara està fixat en tres al dia. Bauzá evita parlar de saturació turística però reconeix la “saturació puntual” en temporada alta. “No hem de limitar ni de decrèixer, sinó ordenar. Ni creixement desmesurat ni contaminació descontrolada, fuguim absolutament d’aquest debat. La famosa saturació és a segons quins moments de la temporada de juliol i agost i no en altres mesos, també defugiria d’aquest discurs que diu que tot està massificat”, conclou.

El Govern obrirà noves convocatòries d’ajudes de fons europeus per a llits elevables als hotels i estudia la manera d’agilitzar els tràmits per no perdre els doblers.

02/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris