política

Jaume Far deixa la direcció de l’Oficina Anticorrupció conscient que la seva gestió “ha incomodat”

El director de l'oficina diu que la renúncia respon només a motius professionals i nega haver patit cap tipus de pressió


Jaume Far deixarà el càrrec 4 anys després d’assumir la direcció de l’Oficina Anticorrupció. Far nega haver patit pressions ni del Govern ni dels partits polítics per les causes investigades, però sí que afirma que s’ha sentit sol. El gener s’incorporarà a l’Agència Tributària. Se’n va satisfet de la feina realitzada per l’impuls de l’oficina i confia en els caps d’àrea de prevenció i investigació, de la mateixa oficina, com a possibles relleus.

L’oficina Anticorrupció enllesteix la investigació sobre la vacunació de polítics. Al començament, es posaren al punt de mira uns 1.600 càrrecs públics de les illes. Després, es va restringir a unes desenes. Al final del procés s’ha reduït el nombre de possibles incomplidors. L’organisme de Jaume Far té clar que botar-se la coa establerta al protocol de salut ha de tenir un càstig.

L’oficina acaba de tancar les investigacions de 2019 i n’acumula un retard de més d’un any i mig. Des de la seva creació li han arribat 250 denúncies. La majoria anònimes a través de la bústia. Només el 2021 se n’han presentat 120. Far deixa l’organisme cinc anys després de la seva creació conscient que la seva gestió ha incomodat.

L’episodi més desagradable que recorda va ser quan la Sindicatura de Comptes va elaborar un informe amb presumptes irregularitats en la creació de l’organisme i en la contractació de personal. Far considera l’auditoria totalment fora de la legalitat.

El director de l’oficina diu que la renúncia respon només a motius professionals i nega haver patit cap tipus de pressió. Del procés de compra de material per lluitar contra la covid per part del Goven afirma que va ser poc transparent. Ara està a punt de finalitzar la investigació de les dietes dels parlamentaris.

Fa només unes setmanes que ha duit a fiscalia dues entitats públiques, una d’aquestes de Mallorca, per possibles irregularitats en uns contractes de més de 200.000 euros cada un.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Darias des de Son Llàtzer: “Totes les dades apunten que ja hem doblegat la corba de la sisena onada”

La ministra ha visitat les noves UCI de l'Hospital Universitari Són Llàtzer en el segon dia de viatge a les...

Josep Castells (MÉS per Menorca): “Vaig saber de la modificació de la llei turística per la premsa”

El soci extern d'Armengol critica les maneres del Govern i exigeix que la modificació de la norma inclogui aspectes mediambientals

Nova protesta dels treballadors de l’EMT de Palma en contra de la gestió municipal del transport públic

S'han concentrat a les portes de l'Ajuntament durant la celebració del ple municipal. Un ple en el qual també s'han...