X

Javier Aguirre i una ratxa superable

Entrenadors il·lustres de la història recent del Mallorca han sortit de situacions semblants a la del tècnic mexicà

21/11/2023

Javier Aguirre i una ratxa superable

Redacció

Si giram la vista enrere 20 anys són molts els entrenadors que han estat a la corda fluixa. A alguns els va costar el càrrec, d’altres aguantaren estoicament.
Començam amb l’històric Luis Aragonés, ara fa just 20 anys. A la seva darrera aventura a l’illa el Sabio de Hortaleza va travessar turbulències: 1 victòria en 12 partits. En tot moment va tenir confiança i l’equip va respondre amb una còmoda 11a posició.
Héctor Cúper va viure la cara i la creu en dues temporades consecutives. La primera, la 2004-2005, no corregué perill, tot i enllaçar dues ratxes perilloses: 5 derrotes i 1 empat, i 7 derrotes i 1 victòria, cap a final de temporada. Miraculosament, s’aconseguí la permanència. Ara bé, l’any següent, el club no va tenir tanta paciència. Cúper se n’anava després de sumar 7 punts de 36 possibles.
El seu substitut, Gregorio Manzano és el gran exemple que, a vegades, només a vegades, la paciència és la solució: Manzano va viure dues ratxes encara pitjors  que les d’Aguirre quant a victòries i no només va salvar la papereta sinó que va quedar molt més a prop d’Europa que del descens: 1 victòria en 13 partits, la temporada 2007-2008, per acabar, atenció, en setena posició. I 11 partits sense guanyar ( una ratxa que inclou una victòria en 14 jornades) la temporada següent. Un any que el Mallorca va acabar en la novena posició.
En canvi, un vot de confiança no sempre ajuda. Caparrós salvava el Nadal del 2012 amb una victòria al Villamarín. Duia 9 derrotes en 11 partits. Però va ser un miratge. La ratxa del tècnic d’Utrera va acabar amb 1 victòria en 17 partits. 6 punts de 51. La seva destitució no va evitar el descens del Mallorca després de 16 temporades a Primera Divisió.
L’any del retorn a la màxima categoria Vicente Moreno va gaudir de confiança absoluta. Però 3 ratxes molt negatives acabaren costant la permanència.
El darrer precedent és Luis García Plaza. El madrileny només va sumar 3 victòries en 21 partits. S’acomiadava entre llàgrimes mentre Javier Aguirre aconseguia miraculosament la permanència sobre la botzina.

Una victòria en 12 partits. A quin dels seus predecessors s’assemblarà Javier Aguirre?

21/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris