X

Jay Jay Johanson presenta aquest divendres el disc “Fetish”a la Fundació Joan Miró

Les entrades per veure el gran 'crooner' de l'era de la música electrònica estan pràcticament exhaurides

21/06/2023

Jay Jay Johanson presenta aquest divendres el disc “Fetish”a la Fundació Joan Miró

L’artista suec Jay Jay Johanson, considerat el gran ‘crooner’ de l’era de la música electrònica, ja és a Mallorca, on aquest divendres oferirà un concert a la Fundació Miró. Johanson acaba de publicar ‘Fetish’, un disc en què desafia les tendències de la indústria musical amb cançons plenes de passatges sonors i melodies vocals exquisides.

Jay Jay Johanson passeja per l’Espai Estrella de la Fundació Miró, a Palma. L’artista suec es confessa com a un gran admirador del pintor català. Precisament, aquí, a la fundació Pilar i Joan Miró de Palma, oferirà aquest divendres un concert de petit format, acompanyat pel seu pianista habitual Erik Janson, per presentar el seu darrer disc ‘Fetish’, un disc en què la base rítmica i les melodies vocals filen cançons plenes de passatges sonors que transiten entre el soul i el hip hop.

Jay Jay Johanson explica que “la melodia, la lletra i la veu són sempre el començament de totes les composicions. Sovint les cançons sorgeixen quan surt a caminar. Allà surten lletres i melodies que després desenvolup primer amb el piano i, en acabat, amb l’ordinador per trobar la velocitat i la clau de la cançó. Després faig feina amb els meus músics per acabar de vestir les cançons, però són la veu i el beat de la bateria el que sostenen quasi totes les cançons dels meus darrers discs”.

Jay Jay Johanson no dubta a reconèixer que la seva proposta musical requereix paciència i atenció per part dels oients, la qual l’allunya de la música més comercial de l’actualitat. No obstant això, assegura, el públic jove és cada vegada més nombrós als seus concerts. Les noves generacions, explica Johanson, “no solen tenir paciència per escolar aquestes introduccions i altres passatges sonors que tant m’agraden i que són, a parer meu, el que realment aporta la dramatúrgia a cada cançó i que van filant el discurs global del disc”.

Les entrades per al concert de Jay Jay Johanson per aquest divendres estan ja pràcticament exhaurides. L’artista suec, però, tornarà a les Illes dia primer d’agost, on actuarà al Teatre des Born, de Ciutadella.

21/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT