X

Jean-Paul Gaultier visita Palma per presentar l’exposició ‘Cinema i moda’

Un recorregut eclèctic pels dissenys més icònics de la història del cinema

29/09/2023

Jean-Paul Gaultier visita Palma per presentar l’exposició ‘Cinema i moda’

Mercè Valero

El dissenyador francès Jean-Paul Gaultier presenta a Palma la mostra ‘Cinema i moda’. Una visió ben personal de l’evolució d’aquestes dues indústries amb vestits i imatges ben icòniques. És la primera vegada que Gaultier ve a Mallorca. Per a ell, diu, és un plaer. “Són com unes vacances”, assegura. L’acollirà el CaixaForum fins al 7 de gener.

Però en realitat ve per feina, a presentar aquesta mostra que uneix les seves dues grans passions. Perquè és gràcies al cinema que va conèixer el món de la moda. En concret, a partir de la pel·lícula ‘Falbalas’, que va mirar quan tenia 13 anys. La trobam a l’exposició, en què hi ha un total de 57 dissenys icònics del cinema.

“La idea és el fet de mostrar l’evolució de l’home i la dona“, explica Gaultier. “L’home, que torna més fràgil; i la dona, que torna més i més forta. I ho fem a través del cinema i la moda”, diu. La mostra s’ha exposat a altres ciutats, però per a Palma ha duit expressament el vestit de Bearn, que segons ell mostra la seva relació amb Espanya, una relació que té des de fa molt de temps, com també amb una de les seves muses: Rossy de Palma. Lamenta que no hagi pogut venir per motius laborals, però sí que hi ha parlat recentment: “El seu cor és amb mi i amb tots vosaltres”.

Gaultier té 72 anys. El 2020 es va retirar de les desfilades, però continua ben actiu, entre altres coses, amb aquesta mostra, amb què assegura que la gent sentirà emocions, es divertirà i, potser, descobrirà coses que no coneixia.

29/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris