X

Joan Carles March: “La tercera dosi encara no té evidència científica”

L'expert reclama la vacunació obligatòria pels sociosanitaris, amb la finalitat de protegir la població vulnerable dels geriàtrics

09/08/2021

Joan Carles March: “La tercera dosi encara no té evidència científica”

NIR ALON (EUROPA PRESS).

L’investigador i professor de l’Escola Andalusa de Salut Pública, Joan Carles March, demana prudència als països a l’hora d’injectar una tercera dosi de la vacuna contra la Covid. És una altra veu d’un expert que es mostra crític amb la decisió d’Israel, Alemanya o altres països del nord d’aplicar una dosi més de l’antídot. En declaracions a IB3 Ràdio, Joan Carles March demana que s’esperi a tenir més evidència científica. En tenir resultats més ferms, March sí que seria partidari d’injectar l’antídot entre els usuaris de les residències de gent gran, ja que sembla que aquells que no han passat la malaltia i tenen la doble pauta de vacunació als pocs mesos reben la immunitat.

Joan Carles March ha assegurat que li ha sorprès la força amb què el virus ha tornat a entrar a les residències de gent gran, llocs on aquesta cinquena onada s’han produït contagis i morts tot i que la majoria dels residents disposaven de la doble pauta de vacunació. March també reclama més protecció per la població vulnerable que viu als geriàtrics i afirma que la vacunació dels treballadors d’aquests centres hauria de ser obligatòria.

Altres veus

L’Associació Balear per a l’Atenció de Persones Grans de les Illes també reclama que la vacunació dels treballadors de les residències sigui obligatòria. El portaveu de l’entitat, Juanmi Català, ha explicat que aquesta és la manera de protegir la població vulnerable que viu als geriàtrics. Català, a més, reclama que s’apliqui una tercera dosi de l’antídot: “la vacunació dels treballadors de les residències és important per evitar fer quarantena i tenir baixes de personal que de vegades causen problemes per cobrir les places que queden buides”.

09/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris