societat

Joan Carles March: “No ens podem deixar endur per cops de titulars de vacunes”

L'expert en salut pública reivindica no fer-se esperances amb vistes a viure un Nadal normal


L’expert i professor de l’Escola Andalusa de Salut Pública, Joan Carles March, reitera la importància de prendre’s amb cautela els anuncis de les farmacèutiques nordamericanes Pfizer i Moderna al voltant de noves vacunes contra el coronavirus. “Fins que no se sàpiga bé com es distribuirà i s’administrarà entre la població, amb totes les garanties i certificats pertinents, hem de ser prudents”, ha assenyalat March en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

El també investigador en medicina preventiva apunta que s’està a l’espera de rebre la proposta del govern central per a la creació del comitè independent d’experts que ha d’avaluar la política pública envers l’epidèmia a Espanya. March és un dels impulsors d’aquesta iniciativa i ha anunciat igualment que estan preparant una versió més detallada del que s’ha publicat al respecte a la revista especialitzada en medicina The Lancet.

El mallorquí resident a Andalusia advoca per unificar criteris entre les administracions públiques perquè el contrari suposa “més morts”. Creu que la desconfiança d’un sector de la població envers l’efecte positiu que pot tenir una vacuna del coronavirus en la seva salut és fruit d’aquesta falta d’unitat en el que es transmet a l’opinió pública.

Nadal diferent

Joan Carles March insisteix que no hem de perdre de vista que el pròxim Nadal no serà el d’altres anys i que s’hauran d’evitar les reunions familiars. Reivindica que no s’ha d’alimentar la falsa esperança que, amb les mesures actuals, hi haurà una millora ràpida dels indicadors sanitaris que permetrà celebrar les festes nadalenques amb relativa normalitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els treballadors d’El Carme lliuren 1700 signatures contra el seu traslat a l’hospital General

Gómez afirma que a la nova ubicació es podran fer proves de radiologia

Absolt un home acusat de pagar un mòbil amb bitllets falsos

Inicialment, la Fiscalia li demanava 10 anys de presó

Sa Pobla manté les restriccions actuals, tot i l’augment de casos de coronavirus

Les autoritats sanitàries estan pendents de l'evolució dels casos per decidir si s'endureixen les restriccions

La crisi de la Covid-19 duplica la pobresa extrema a les Illes

Segons un estudi de la UIB sobre l'impacte social de la COVID-19, es calcula que són més de 33.000 les...