X

Joan Carles abona a Hisenda 678.000 euros per un deute tributari

En un comunicat, el seu advocat afegeix que “Joan Carles, continua, com sempre, a la disposició del Ministeri Fiscal per a qualsevol tràmit o actuació que consideri oportú”

09/12/2020

Joan Carles abona a Hisenda 678.000 euros per un deute tributari

El rei emèrit Joan Carles ha presentat aquest dimecres una declaració tributària voluntària “sense requeriment previ”, de la qual ha resultat un deute, ja satisfeta, per import de 678.393,72 euros, incloent interessos i recàrrecs.

Així ho ha informat en un comunicat remès a l’agència Efe l’advocat del rei emèrit, Javier Sánchez-Junco, que afegeix que en qualsevol cas el rei emèrit continua, “com sempre ha estat”, a disposició del Ministeri Fiscal “per a qualsevol tràmit o actuació que consideri oportuns”.

Diumenge passat, el diari El País va informar que Joan Carles tenia previst presentar en Hisenda aquesta declaració voluntària per a regularitzar la seva situació tributària. La declaració, segons aquest diari, no està relacionada amb béns a l’estranger, sinó amb l’ús per part del rei emèrit i alguns familiars seus de targetes bancàries amb fons opacs d’un empresari mexicà que està sent investigat per la Fiscalia del Tribunal Suprem. Segons el diari, l’ús d’aquests comptes va tenir lloc entre els anys 2016 i 2018, quan Joan Carles I ja havia abdicat i perdut la inviolabilitat.

Aquest mateix dimecres, la portaveu del govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha eludit comentar la possibilitat que el rei Joan Carles anés a regularitzar la seva situació fiscal pel fet que es tracta d’informació reservada sobre un contribuent i es remetia a la casa reial sobre qualsevol assumpte relacionat amb el rei emèrit. “El Govern continuarà treballant perquè tots els contribuents compleixin amb les seves obligacions fiscals procedeixin d’on procedeixin i visquin on visquin”, ha afegit en la roda de premsa després del Consell de Ministres.

En aquest context, Montero ha assenyalat que cal combatre amb la llei qualsevol frau fiscal, al mateix temps que cal donar assistència tècnica a les persones que vulguin complir amb les seves obligacions tributàries.

La regularització voluntària pot presentar-se en qualsevol moment abans que l’Agència Tributària obri una inspecció o un jutge citi a declarar com investigat per presumpte frau fiscal o blanqueig de capitals.

El rei emèrit va sortir d’Espanya l’agost passat i resideix des de llavors als Emirats Àrabs com a hoste del xeic Mohamed Bin Zayed, príncep hereu d’Abu Dhabi.

09/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT