X

Joan Franch, professor de dret de la UIB: “Bars i cafeteries petits estan tenint un tracte favorable”

Continua la controvèrsia, després que el Govern ha decidit que aquests establiments no han d'exigir el certificat covid

07/12/2021

Joan Franch, professor de dret de la UIB: “Bars i cafeteries petits estan tenint un tracte favorable”

Continua la controvèrsia entorn la decisió del Govern d’excloure els bars i cafeteries d’exigir el certificat covid. Joan Franch, professor de Dret Mercantil i Contractació Turística de la UIB, ha recordat aquest dimarts en el programa ‘Al Dia‘ d’IB3 Ràdio, que la Llei turística inclou dins la categoria d’establiments de restauració: restaurants, bars, cafeteries, bars de copes i empreses de càtering. Matisa que, si la Llei no fa aquesta distinció, el fet que ho faci el Govern “podria ser discriminatori”. A títol personal, i tenint en compte que “ens juguem la temporada”, Franch té clar que “no faria excepcions”. “Aquests bars i cafeteries estan tenint un tracte favorable. Es pot contagiar igual a un bar petit que a un restaurant gros”, ha comentat.

Franch considera que “moltes vegades l’Administració no explica bé les mesures i els ciutadans no entenem aquest maremàgnum de normes i la seva possible eficàcia. Per què establiments de 50 i no de menys cabuda? Per què els bars i cafeteries no? Què té a veure la grandària amb els contagis?”. “A més -afegeix- hi ha un problema per controlar l’aplicació d’aquesta norma. El Govern no té els mitjans per controlar que la mesura s’aplica. Recordem que només hi ha 15 inspectors de turisme”.

Un grup de restauradors reclama que es clarifiqui a qui afecta la mesura 

Un grup d’empresaris va presentar dissabte un recurs contra l’ordre del Govern que estableix l’obligatorietat d’exigir el passaport covid en la restauració, davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears. Al recurs reclamen que es clarifiqui quin tipus d’establiments estan obligats a demanar aquest certificat.

07/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris