X

Joan Miralles presidirà l’OCB per demanar “consens polític” davant “l’emergència lingüística” del català

Qui va encapçalar la llista d'El Pi per al Congrés i va presidir Habtur, vol presidir l'Obra Cultural Balear amb l'única candidatura que s'hi ha presentat per a les eleccions

11/01/2022

Joan Miralles presidirà l’OCB per demanar “consens polític” davant “l’emergència lingüística” del català

L‘Obra Cultural Balear triarà el pròxim 24 febrer nova junta directiva. Només, però, s’ha presentat una candidatura liderada per Joan Miralles, qui va encapçalar la llista d’El Pi per al Congrés i va presidir Habtur, la patronal d’habitatges turístics. En total 16 persones formaran part d’aquesta junta directiva, amb Magdalena Serra i Catalina Bibiloni com a vicepresidentes, i que els socis hauran de ratificar en la pròxima assemblea.

Miralles ha presentat públicament aquest dimarts als jardins de Can Alcover de Palma la seva candidatura a la presidència de l’Obra Cultural Balear (OCB), amb l’objectiu de fer de l’entitat “la casa de tots els que volen la llengua i la cultura de la comunitat” i “independent de qui governa”.

Afirma que el català està ara en “una situació d’emergència lingüística“, i reclama consens polític: “És important des de l’OCB fer front a aquest repte que tenim i obrir les portes perquè tota la societat civil s’impliqui per a revertir aquesta situació”. També ha explicat que l’entitat “ha de tornar a sortir al carrer” després de dos anys de pandèmia.

Sobre la situació actual de la llengua catalana a les Illes, Miralles ha lamentat que després del govern de José Ramón Bauzá “es va retrocedir molt en matèria lingüística i encara no ho hem recuperat”. En aquest punt, ha reclamat al PP que “torni al consens lingüístic”. També ha insistit en la necessitat que l’OCB mantingui “un rol d’independència i equidistància”. “Governi qui governi, quan les coses es fan bé hem de donar l’enhorabona i quan no, hem de ser crítics”, ha afirmat.

Tot i que la seva candidatura és l’única presentada per a les eleccions, Miralles ha fet una crida a tots els socis de l’entitat perquè vagin a votar a l’assemblea que tindrà lloc el pròxim 24 de febrer a Can Alcover. Finalment, ha agraït les mostres de suport rebudes davant la presentació de la seva candidatura i també la tasca “titànica” de les juntes directives anteriors. “Els 60 anys d’història de l’OCB no haurien estat possibles sense ells”, ha conclòs.

11/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT