X

Joan Monjo descarta activar cap protocol per investigar l’agressió sexual patida per una música en la processó de la Beata

El batle de Santa Margalida dubta que hi hagi hagut agressions durant les festes: "A mi me costa de creure que hi hagi hagut casos Rubiales pel mig de la processó"

12/09/2023

Joan Monjo descarta activar cap protocol per investigar l’agressió sexual patida per una música en la processó de la Beata

Redacció

L’Ajuntament de Santa Margalida descarta activar cap protocol per investigar l’agressió sexual denunciada públicament per una integrant de la Banda de Música de Son Rapinya. Els fets varen passar fa una setmana durant la celebració de la processó de la Beata. Segons ha explicat la víctima, hauria estat palpada sense cap consentiment per un dels dimonis que participaven a la celebració.

La dona diu que va quedar paralitzada i ara, quan ha paït els fets, ha fet la passa d’explicar-ho al seu entorn i als companys d’agrupació, que li han mostrat tot el seu suport. El batle del municipi, Joan Monjo, diu, però, que no activarà cap protocol fins que la víctima no presenti una denúncia formal. Monjo dubta que hi hagi hagut agressions durant les festes. Així ho va dir al programa ‘Al dia Mallorca’ d’IB3 Ràdio: “A mi me costa de creure que hi hagi hagut casos Rubiales pel mig de la processó”. El batle sí que explica que la presumpta víctima faci la denúncia davant la Policia.

Unes paraules que han rebut resposta de la reponsable del Moviment Feminista de Mallorca. Maria José Busquets qualifica d’intolerable aquest discurs i remarca el fet que és un càrrec polític qui minimitza aquests tipus d’agressions.

Val a dir que de les 1.042 sentències dictades per violència masclista l’any passat a les Illes, 990 van ser condemnatòries, la qual cosa no vol dir que les altres 52 fossin falses.

12/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris