X

Joan Simonet anuncia la convocatòria d’una ajuda especial per al suport a les cooperatives d’un milió d’euros

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural va assistir a la gala del 40è aniversari del Camp Mallorquí

25/11/2023

Joan Simonet anuncia la convocatòria d’una ajuda especial per al suport a les cooperatives d’un milió d’euros

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha anunciat la convocatòria d’una ajuda per al Foment i Suport al Cooperativisme Agroalimentari i SATS “dotada amb aproximadament 1 milió d’euros i en la qual ja estam fent feina perquè pugui sortir a mitjan 2024”.

“Aquesta línia se suma a la que convocarem previsiblement aquest final d’any per a la Integració Cooperativa, que compta amb 400.000 euros”, ha afegit el conseller, que ha volgut remarcar també la “necessària i intensa feina” que fan les cooperatives per al benefici del sector primari perquè “tenen clar quin és l’objectiu i el model a seguir, a més de ser conscients dels reptes de futur”.

El conseller ha fet aquest anunci aquest divendres durant la festa del 40è aniversari del Camp Mallorquí, cooperativa de segon grau de l’Illa i presidida a l’actualitat per Miquel Gual, de la cooperativa Sant Bartomeu, de Sóller. A la gala, que va tenir lloc a la finca Son Termes i que va reunir a socis de totes les cooperatives, proveïdors i clients, també hi varen assistir el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, i la gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet.

Amb motiu d’aquests quaranta anys, Camp Mallorquí ha volgut fer un reconeixement a tots els presidents que han passat per la cooperativa, com Miquel Mascaró (cooperativa Agrícola de Montuïri), Jaume Aulet (cooperativa Agrícola i Ramadera de Llucmajor), Francesc Garcias (cooperativa ALPIRA d’Algaida), Julià Sansaloni (cooperativa de Sant Salvador d’Artà), Francesc Oliver (cooperativa Alpira d’Algaida), Gabriel Adrover (cooperativa Simó Tort de Manacor) i Antoni Garcias (cooperativa Alpira d’Algaida, i als gerents Cristòfol Soler, Antoni Ribas, Bàrbara Mestre, Arturo Maside, Joan Magro, Georgina Brunet i Gonzalo Rodríguez. En l’actualitat, el gerent és Aldo Castelli.

A més, durant la gala, l’historiador solleric Toni Quetglas ha parlat sobre el cooperativisme agrari a Mallorca i s’ha projectat un audiovisual que ha recollit el testimoni de treballadors de les cooperatives.

Notícies relacionades >

25/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris