Joaquim Rodrigues guanya la tercera etapa del Dakar

Sam Sunderland manté el lideratge de la general en motos

04/01/2022

/EFE.

10

El portuguès Joaquim Rodrigues (Hero Motorsports) ha donat la sorpresa aquest dimarts i s’ha imposat en una tercera etapa del Dakar després de la qual el britànic Sam Sunderland (Gas Gas) manté el lideratge de la general en motos, però amb només quatre segons d’avantatge sobre el francès Adrien Van Beveren (Yamaha).

Un tram cronometrat (especial) que va haver de ser reduït de 368 quilòmetres a 255 per les inundacions que estan provocant estralls en el nord de l’Aràbia Saudita, raó per la qual es va cancel·lar també l’etapa marató, que s’havia de disputar entre ahir dilluns i aquest dimarts.

Joaquim Rodrigues sempre seguint a l’austríac Daniel Sanders (Gas Gas), però no va ser fins a l’últim punt de control quan va poder arrabassar-li el primer lloc en l’etapa en deixar-se 3 minuts i 46 segons en només 45 quilòmetres quan tot semblava indicar que es faria amb la victòria.

Segon va ser l’australià Toby Price (KTM) a 1’3″ i tercer l’estatunidenc Mason Klein (KTM) a 1’14”.

Un dia més curt del que es preveu però que va fer que s’estrenyés la classificació general, ja que els tres primers classificats es van deixar temps pel camí. El líder Sunderland no va brillar i va acabar a 7’3′” de guanyar l’etapa, la qual cosa va fer que el francès Van Beveren li retallés distància fins a situar-se a només 4 segons.

Situació que, no obstant això, no van aprofitar ni l’espanyol Joan Barreda (Honda), guanyador en la jornada d’ahir dilluns, ni l’argentí Kevin Benavides (KTM), actual campió. Van perdre 10’32” i 4’28, respectivament, per la qual cosa només el pilot sud-americà va poder reduir distàncies respecte al líder Sunderland, però encara està a 17 minuts i 45 segons del primer lloc.