X

‘Job shadowing’, o com aprendre dels referents educatius europeus

Professors i alumnes del col·legi CIDE varen viatjar a Finlàndia per comprovar còm fan feina a la FP d'allà, i ja ho han posat en pràctica

11/06/2023

‘Job shadowing’, o com aprendre dels referents educatius europeus

9

Job shadowing. Ser l’ombra d’algú que fa feina per aprendre’n. Aquesta és la iniciativa que nombrosos docents han fet durant aquest curs, fent viatges als països europeus amb major prestigi educatiu, com són Portugal o Finlàndia. A un centre educatiu del barri de Son Rapinya, a Palma, hem trobat un exemple de com ja s’ha aplicat de manera pràctica.

Sebastià Aragonès i Toni Ferragut són dos docents del Col·legi CIDE que varen participar en el Job Shadowing, amb finançament de la Unió Europea. En tornar de Finlàndia duien la motxilla plena d’experiències. La principal, que allà hi ha una important inversió en la Formació Professional, que hi implica també les empreses.

Tot això fa possible que, per exemple, les institucions cedeixen uns terrenys, i els alumnes de diferents graus d’FP com picapedrers, fusters o llanterners, per exemple, siguin els que fan tota l’obra. Una obra que, un pic acabada, es posa a la venda. És a dir, els alumnes posen en pràctica allò que aprenen fent projectes reals.

L’aplicació pràctica ha arribat tot d’una, si bé a petita escala. Les plaques solars del col·legi són obra dels alumnes. Tot i els avenços que hi ha hagut a les Balears, encara manca recorregut, asseguren els professors. El principal, augmentar la inversió i involucrar-hi les empreses.

Amb l’ajuda dels fons europeus, els viatges d’intercanvi per docents, i fins i tot personal de la Conselleria han arribat per quedar-hi.

11/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT