X

Jocs de taula mallorquins nascuts en el confinament

Amb Takkure, el manacorí Ramon Pérez ha passat a dedicar-se professionalment al sector

18/11/2022

Jocs de taula mallorquins nascuts en el confinament

Mercè Valero

El món dels jocs de taula ha crescut d’ençà del confinament. Ho asseguren els qui s’hi dediquen. I alhora que creixia la comunitat de jugadors, també han aparegut més creadors. Però no és fàcil arribar a guanyar-se’n la vida.

Ara mateix, el manacorí Ramón Pérez és l’únic que s’hi dedica professionalment a Mallorca. Fa anys que prova i desenvolupa jocs, però va ser durant el confinament que va decidir fer una passa endavant i intentar fer-se’n professional.

Ho va aconseguir gràcies a l’èxit de Takkure, un joc de taula d’estètica ciberpunk basat en les regles del rugbi.

Però de creadors, n’hi ha més. El confinament també va ser l’empenta definitiva per a Rafael Campos i el seu S.U.N (Space United Nations). Feia temps que tenia la idea del joc i va ser llavors quan va tenir el temps suficient per fer tots els càlculs necessaris per convertir el joc en factible.

En acabar el confinament, va mostrar els prototips a la seva amiga Paloma Pérez i tots dos junts van acabar de desenvolupar-lo fins a fer-ne una campanya de micromecenatge que just ara acaben amb èxit.

Com a expert en jocs de taula, Ramon Pérez considera que aquí no es valora prou el potencial i la qualitat dels creadors illencs. Altres exemples de la creativitat mallorquina aplicada a aquest tipus de joc són Gorrinada, de David Escruela, i Qiahn, de Javier Ordax.

18/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris