món

Joe Biden ja és el 46è president dels Estats Units i en el seu discurs ha apel·lat a la pau

També ha jurat el seu càrrec Kamala Harris, la primera vicepresidenta dels Estats Units


Joe Biden ha jurat el càrrec com el president número 46 dels Estats Units. En el seu parlament ha apel·lat a l’ànima d’Amèrica i a la unitat nacional per fer front a tots els reptes. Sense pau, ha assegurat, no hi haurà unitat, només amargura.

Des de la tradicional escalinata del Capitoli, Biden ha pronunciat el seu primer discurs oficial en una cerimònia amb moltes particularitats. No hi ha estat present el president sortint, Donald Trump i sense públic. Tradicionalment, els organitzadors repartien 200.000 invitacions, però aquesta vegada els congressistes només hi han pogut anar amb un convidat. Restriccions que s’han hagut d’aplicar per la pandèmia.

La cerimònia s’ha dut a terme amb unes mesures de seguretat extremes, després de l’assalt al Capitoli el passat 6 de gener. Prop de 25mil agents s’han desplegat durant tot el dia arreu de la ciutat de Washington.

Abans de Biden, ha jurat el seu càrrec Kamala Harris, la primera vicepresidenta dels Estats Units. És també la primera afroamericana i d’origen asiàtic. Ha realitzat el seu jurament damunt dues bíblies i davant la primera dona jutgessa llatina del Tribunal Suprem, Sonia Sotomayor.

Han amenitzat la cerimònia les actuacions musicals de Lady Gaga, que ha cantat l’himne inaugural, i l’artista llatina Jennifer López, que ha cridat “Llibertat i justícia per a tothom”, en castellà quan ha acabat la seva intervenció.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Àustria suspèn les vacunacions d’un lot de l’antivirus Astrazeneca

Ho fa després que una persona hagi mort i que una altra hagi emmalaltit

Viatge del Papa a l’Iraq

"Ni l'extremisme ni la violència neixen de la religió", ha dit

El papa Francesc visita l’Iraq

La situació de la pandèmia de la Covid-19 i els míssils llançats recentment contra bases de les forces de la coalició internacional a Bagdad marquen la visita

El Congrés dels EUA suspèn la sessió per l’alerta d’un pla per a assaltar el Capitoli

La Policia del Capitoli ha afirmat que havia obtingut informació d'Intel·ligència d'un possible complot d'una milícia identificada per les autoritats