menorca

Jordi Mora, president de la PIMEM: “El certificat Covid arriba amb un mes de retard a Balears”

El certificat serà gratuït per a tots els europeus i recollirà informació sobre si la persona està vacunada, immunitzada o disposa d'un test negatiu recent

El president de Pimem, Jordi Mora


La Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (Pimem) considera que el certificat COVID-19 que Brussel·les ha anunciat per a juny “arriba un mes tard” a Balears, que necessitaria que el període de proves fos al maig i ja estigués completament operatiu des de principis de juny.

Així ho ha expressat el president de Pimem, Jordi Mora, arran de l’anunci, aquesta setmana en el Parlament europeu, del llançament del certificat per a turistes immunitzats de coronavirus al llarg de juny.

En concret, Europa contempla que el sistema comenci amb projectes pilot a inicis de juny i que estigui “totalment operatiu” a la fi del mes, després de la seva tramitació legal i desenvolupament tècnic contrarellotge d’aquí a llavors.

L’objectiu és comptar amb un certificat digital (en versió en línia i en paper) que sigui gratuït per a tots els europeus i que reculli la informació mèdica rellevant respecte al coronavirus, això és, si el titular del document està vacunat (quan i amb quin sèrum), si està immunitzat per haver superat la malaltia o si disposa d’un test negatiu recent.

Amb això, els Estats membre podran adaptar la situació mèdica de cada viatger les restriccions lligades a la pandèmia, per exemple eximint de l’obligació de presentar una PCR negativa o de seguir una quarantena si s’acredita estar immunitzat.

Pimem ha recordat que els sectors turístics de Mallorca estan treballant a arrencar la temporada ja al juny. “Serà una temporada que anirà de menys a més, on tot apunta al fet que el millor mes serà el de setembre”, ha indicat Mora. En aquest sentit, el president de la patronal ha reafirmat la voluntat de ser “un destí segur i no massificat”.

Pimem ha assegurat que el certificat “és i serà benvingut”, com “tot el que pugui transmetre seguretat i facilitar desplaçaments i mobilitat dels europeus”. La patronal ha valorat que ajudarà evitar “col·lapsar aeroports i centres mèdics tant en destinació com en origen”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca reobre les terrasses sense limitació i manté obert l’interior de bars i restaurants

Els empresaris, que temien un enduriment de les mesures pel creixement dels contagis, reaccionen amb satisfacció

Bintalfa serà l’escenari d’un torneig internacional previ al Mundial sub-19 masculí de bàsquet

El tècnic de l'Hestia, Javier Zamora, és el seleccionador espanyol; la Federació gestiona la presència dels Estats Units de Bronny...

L’Àrea de Salut de Menorca negocia ampliar el contracte de l’hotel Covid pel qual paga 50.000 € cada mes

En aquests moments hi ha 4 persones allotjades i Salut insisteix en la importància d'aïllar-se quan s'és positiu o contacte...

C’s Menorca es manté al marge de la polèmica entre Patricia Guasp i Marc Pérez-Ribas

Asseguren que estan centrats en la seva tasca a les institucions de Menorca i no formen part de la disputa...