ECONOMIA

Jordi Mora, president de PIMEM: “Eliminar les terrasses a la via pública va ser un error”

Els restauradors reclamen terrasses a la via pública, si la Conferència de Presidents implanta més restriccions al sector


L’expansió de la variant òmicron i el ràpid avanç dels contagis de covid poden significar noves restriccions. A l’espera del que pugui passar a la Conferència de Presidents, aquest dimecres, Jordi Mora, president de la Petita i Mitjana Empresa (PIMEM), considera que les terrasses a la via pública s’haurien de tornar a instaurar. Una mesura extraordinària, que varen posar alguns municipis quan hi havia més restriccions i els interiors estaven prohibits, per ajudar el sector. De fet, Inca i Llucmajor encara les mantenen, tot i que altres municipis, com Palma i Manacor, a Mallorca, fa dos mesos que les llevaren. És més, el president de PIMEM assegura que “va ser un error eliminar-les” i que estan en “una fase encara incipient de recuperació econòmica. Posar terrasses ajudaria a reactivar l’economia, a impulsar nous llocs de feina i que les empreses poguessin impulsar una part del que han perdut durant la crisi”. “És un tema d’economia i de salut pública. Tots sabem que els contagis venen d’interiors quan la gent es lleva la mascareta”, matisa Mora.

La majoria de restauradors de la zona de Pere Garau i del Polígon de Llevant consideren, també, que no les haurien d’haver llevades, perquè la pandèmia no s’ha acabat. De fet, alguns afirmen que “la gent és reticent a entrar als interiors i sobretot les persones grans tenen por a entrar”. A més, afegeixen que “qui ha tengut una mala experiència amb la COVID-19 no vol interior, vol exterior”.

L’Ajuntament de Palma, però, es manté ferm i reitera que implantar terrasses una altra vegada a la via pública no és una opció que tenguin present. El portaveu, Alberto Jarabo, explica que no hi ha prou gent a les terrasses perquè s’hagin d’ampliar. “A l’espera del que es pugui decidir a la conferència de presidents, veurem què feim”, reconeix.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |