societat

Jornada escolar partida o continuada… què és millor?

Balears va ser pionera a regular el canvi de jornada escolar


Hi ha estudis a favor de l’horari seguit i altres a favor de la jornada partida. Mentre que les opinions són diverses, famílies, docents i representants dels treballadors coincideixen que l’escola és, ara per ara, l’única eina de conciliació.

Gairebé el 100 % de les escoles públiques tenen actualment horari seguit; en canvi, si pensam en horari partit, aquesta jornada queda immediatament associada a la concertada i la privada. L’any 2002, les Balears regularen la forma de canviar l’horari escolar. Foren pioners a tot Espanya. Al punt quart d’aquesta ordre del conseller d’Educació d’aleshores, Damià Pons, afirma que la modificació de la jornada escolar “ha d’assegurar la presència de professorat en horari d’horabaixa durant els dies lectius de la setmana, i ha d’incloure un pla d’activitats extraescolars voluntàries i no discriminatòries per a l’alumnat, com també el seu finançament. El consell escolar s’ha de responsabilitzar de l’elaboració i de l’execució del pla d’activitats”. FAPA afirma que aquesta ordre s’incompleix.

Educació afirma que la jornada lectiva és un tema que decideix cada consell escolar i que respecten l’autonomia dels centres.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Miquel Montoro descobreix Silicon Valley

És un dels 80 premiats en un projecte d'emprenedoria de la Fundació La Caixa

Roben quatre figures de la campanya “Santanyí de cine”

La Policia Local ja està investigant el cas i ha augmentat la vigilància a les zones on estan ubicades

Una fuita de gas provoca un ensurt al centre de Vila

S'ha tallat i redirigit el trànsit rodat i el moviment de persones a l'avinguda d'Isidor Macabich.

Menorca tindrà el seu propi mapa de fosses del franquisme

Aquest estudi completarà el mapa de fosses de les Balears i permetrà estudiar la viabilitat de realitzar exhumacions i col·locar arbres o pedres de memòria