Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Jornada marcada pel fort vent, la mala mar i la suavitat tèrmica

Les ratxes de vent ja superen els 100 km/h, les onades pràcticament arriben als 9 metres d’altura i les temperatures s’enfilen per sobre dels 20 ºC


Les previsions s’han complert i el vent, l’onatge i les temperatures suaus són les protagonistes del dia. Fins les 13h les ràfegues han arribat als 116 km/h al cap de Formentor, els 114 km/h a sa Tudossa o els 102 km/h a la serra d’Alfàbia. De fet, estem en avís groc per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per ratxes superiors als 70-80 km/h a totes les illes.

També la situació marítima està molt alterada amb onades que estan a prop dels 9 metres a la boia de Maó (8,75 metres) i dels 6 metres a sa Dragonera (5,94 metres). També, en aquest sentit, avís groc per mala mar a tot l’arxipèlag amb onades d’entre 3 i 4 metres de forma general.

Avui, tanmateix, les temperatures són molt suaus. Ja assolim els 21 ºC a Pollença, els 20 ºC a sa Pobla o els 19 ºC a Muro. L’efecte del vent de llebeig, reescalfat i més sec, provoca que les temperatures en aquest sector del nord de Mallorca pugin amb facilitat. A la resta, valors d’entre 15 i 20 ºC en conjunt.

Demà començarem el cap de setmana amb ambient més tranquil. Els cops de vent aniran clarament a la baixa i la mar mica en mica es tranquil·litzarà. A partir de les 06:00 del matí es desactiven els avisos per vent i estat de la mar arreu. Les temperatures si fa no fa com les d’avui, o baixaran lleugerament entorn dels 2 ºC a les Pitiüses i Menorca. En principi, costarà passar dels 20 ºC.

La segona meitat del cap de setmana continuarà amb temps molt estable i domini del sol amb alguns niguls alts i prims, més compactes cap a la Serra. La mar encara estarà remoguda, principalment a Mallorca i Menorca amb àrees de forta maror i maregassa. I pel que fa a les temperatures més baixes, entre 2 i 3 ºC, a Mallorca.

I si fem un avanç de la setmana vinent la situació meteorològica serà més inestable entre dimarts i dimecres amb precipitacions i temperatures sense gaires canvis. Tot i així, ho anirem seguint a la secció del temps d’IB3.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Avís vermell a les Pitiüses i Mallorca per la borrasca Glòria, que ja ha provocat 38 incidents

El mal temps ha obligat a cancel·lar actes i connexions marítimes programades per aquest diumenge

Glòria: la potent borrasca que ens visita a partir de diumenge

En poc més de 24 hores el temps donarà un gir radical: precipitacions, vent i mala mar

Dia de Sant Antoni molt tranquil a l’espera d’un notable canvi de temps diumenge

Aquest divendres gaudirem d'una jornada ben plàcida i amb ambient suau, però a partir de diumenge el temps serà molt...

Temps estable i suau però… amb l’ull posat en el cap de setmana

Continuam sota els efectes de l’anticicló una jornada més però ja s’intueixen canvis a la vista, coincidint amb la festivitat...