meteorologia

Jornada marcada pel fort vent, la mala mar i la suavitat tèrmica

Les ratxes de vent ja superen els 100 km/h, les onades pràcticament arriben als 9 metres d’altura i les temperatures s’enfilen per sobre dels 20 ºC


Les previsions s’han complert i el vent, l’onatge i les temperatures suaus són les protagonistes del dia. Fins les 13h les ràfegues han arribat als 116 km/h al cap de Formentor, els 114 km/h a sa Tudossa o els 102 km/h a la serra d’Alfàbia. De fet, estem en avís groc per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per ratxes superiors als 70-80 km/h a totes les illes.

També la situació marítima està molt alterada amb onades que estan a prop dels 9 metres a la boia de Maó (8,75 metres) i dels 6 metres a sa Dragonera (5,94 metres). També, en aquest sentit, avís groc per mala mar a tot l’arxipèlag amb onades d’entre 3 i 4 metres de forma general.

Avui, tanmateix, les temperatures són molt suaus. Ja assolim els 21 ºC a Pollença, els 20 ºC a sa Pobla o els 19 ºC a Muro. L’efecte del vent de llebeig, reescalfat i més sec, provoca que les temperatures en aquest sector del nord de Mallorca pugin amb facilitat. A la resta, valors d’entre 15 i 20 ºC en conjunt.

Demà començarem el cap de setmana amb ambient més tranquil. Els cops de vent aniran clarament a la baixa i la mar mica en mica es tranquil·litzarà. A partir de les 06:00 del matí es desactiven els avisos per vent i estat de la mar arreu. Les temperatures si fa no fa com les d’avui, o baixaran lleugerament entorn dels 2 ºC a les Pitiüses i Menorca. En principi, costarà passar dels 20 ºC.

La segona meitat del cap de setmana continuarà amb temps molt estable i domini del sol amb alguns niguls alts i prims, més compactes cap a la Serra. La mar encara estarà remoguda, principalment a Mallorca i Menorca amb àrees de forta maror i maregassa. I pel que fa a les temperatures més baixes, entre 2 i 3 ºC, a Mallorca.

I si fem un avanç de la setmana vinent la situació meteorològica serà més inestable entre dimarts i dimecres amb precipitacions i temperatures sense gaires canvis. Tot i així, ho anirem seguint a la secció del temps d’IB3.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Temperatures extremes fins a finals de setmana

L'aeroport de Palma ha igualat la temperatura màxima històrica (40,6 ºC) per a un mes de juliol des que n'hi ha registres (any 1972, AEMet). A Menorca, hem batut el...

Eivissa, en risc molt alt d’incendi per la calor

Les temperatures elevades i la manca d'humitat no només afecten la Pitiüsa major, sinó que també afectaran aquest dilluns el nord de Mallorca i la badia de Palma

El bon temps omple les platges a la Península

Les localitats costaneres, ben concorregudes el primer diumenge de juliol

L’estiu 2020 serà càlid i lleugerament sec

L'AEMET preveu temperatures per damunt dels 24 graus de mitjana