X

Jornada solidària a Lluc per fer net el jardí naturalista afectat per la borrasca Juliette

La cita es repetirà el pròxim dissabte i vos hi podeu inscriure per donar una mà

18/03/2023

Jornada solidària a Lluc per fer net el jardí naturalista afectat per la borrasca Juliette

Miquela Valls

Es passen de mans a mans, en cadena, la majoria sense conèixer-se, branques esqueixades d’alzines, murtes, teixos i boixos. La quarantena de voluntaris que ha donat la primera mà als responsables del jardí naturalista Germà Macià Ripoll de Lluc no s’han aturat durant tot el matí per retornar la fesomia a un espai místic. Els inicis del jardí es remonten a l’any 1956 quan els religiosos l’utilitzaven com a lloc de repòs i de meditació. Actualment compta amb més de mil espècies endèmiques de la flora balear.

La part herbòria juntament a les plantes de sotabosc són les que se n’han dut la pitjor part de la malmenada de Juliette. Aquesta trituradora és fonamental per aprofitar al màxim el recurs que s’ha perdut en lloc de cremar-lo.

Els responsables asseguren que la darrera gran nevada que es recorda de l’any 1985 no va fer tant de mal.

Dissabte que ve hi ha convocada una nova jornada de voluntariat a la qual vos podeu inscriure per donar una mà. A les xarxes socials hi trobareu el seu contacte.

Esperen que en dos mesos el jardí recuperi la nova normalitat, tot i que els voltants de la finca del Santuari es torbarà anys.

18/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris