X

Josep Borrell urgeix la UE a “accelerar” l’enviament de munició a Ucraïna

L'Alt Representant de la Unió Europea reclama desbloquejar la nova tanda de 500 milions d'euros per al Mecanisme Europeu per a la Pau

22/05/2023

Josep Borrell urgeix la UE a “accelerar” l’enviament de munició a Ucraïna

Redacció

L’Alt Representant de la Unió Europea per a Política Exterior, Josep Borrell, ha subratllat aquest dilluns la necessitat d’accelerar el lliurament de munició europea a Ucraïna i desbloquejar la nova tanda de 500 milions per al Mecanisme Europeu per a la Pau en ple esforç de l’Exèrcit ucraïnès per repel·lir les forces russes a la regió del Donbass.

“Cada dia de retard en els nostres lliuraments ha de ser mesurat en vides humanes. No és una qüestió de doblers, sinó de persones assassinades, soldats assassinats o ferits”, ha afirmat el cap de la diplomàcia comunitària en roda de premsa després de la reunió de ministres d’Exteriors europeus a Brussel·les.

En aquest sentit, Borrell ha reiterat la crida als socis europeus per mobilitzar els arsenals propis, a la vista del menor ritme de l’esperat en els lliuraments i que el pròxim 31 de maig finalitza el termini per facilitar el material a Ucraïna.

Calibre 155

La mobilització de munició del calibre 155 mil·límetres és el focus ara mateix de la guerra a Ucraïna, han indicat fonts diplomàtiques, després que els Vint-i-set no hagin discutit en profunditat l’aliança per subministrar avions de combat, malgrat el suport dels Estats Units als plans per entrenar pilots ucraïnesos en l’ús de F-16 i que socis europeus exportin aquestes aeronaus a Kíiv.

22/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris