societat
Una bona part de la joventut reconeix estar afectada anímicament per les conseqüències de la pandèmia. És una de les conclusions de l’informe de l’Institut de la Joventut del Ministeri de Drets Socials. “Joves i Covid”, de fet, ha estat un dels temes tractats a les tertúlies de l’Ateneu de Maó.
Una tercera part dels joves d’entre 15 i 29 anys se senten tristos, sols i amb la moral baixa. Són algunes de les conseqüències de les restriccions i temors viscuts durant la pandèmia segons recull un informe de l’Institut de la Joventut del Ministeri de Drets Socials. ‘Joves i Covid’. De fet, ha estat un dels temes tractats a les tertúlies de l’Ateneu de Maó, en una xerrada semipresencial protagonitzada per l’estudiant de primer de Batxillerat Marta Villalonga.
L’estudi també indica que gairebé un 40% de la gent jove no té feina i no veu probable trobar-ne cap en el pròxim any; i els que estudien veuen com, en molts casos, no podran fer tot el temari. Unes angoixes que s’afegeixen a la impossibilitat de socialitzar-se. Per tots aquests motius, consideren imprescindible que se’ls escolti i se’ls tengui més en compte.
Un altre aspecte que destaca l’informe del Ministeri posa de relleu que els joves són persones compromeses (especialment amb el medi ambient i la igualtat de gènere). A més un 40% s’interessa per la política. En canvi els afectats consideren que, durant la pandèmia, se’ls ha criminalitzat per l’actitud d’uns pocs durant la pandèmia, però insisteixen que la majoria són responsables i solidaris.
Aquest dimecres ha presentat el llibre, a Palma, al Club Diario de Mallorca
Costes n'ha denegat el permís, però l'Ajuntament ha demanat una pròrroga d'un any que permeti la seva utilització per aquesta...
Han convertit el gimnàs del Col·legi Santo Tomàs de Aquino en un gran espai expositiu
Salut fa una crida urgent per cobrir les vacances durant aquest estiu i ofereix contractes d'un any a les Pitiüses