X

Juan Francisco Fuentes: “El candidat demòcrata podria ser una sorpresa”

El catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Complutense de Madrid ha analitzat a Palma la singularitat de les eleccions estatunidenques del novembre

06/03/2024

Juan Francisco Fuentes: “El candidat demòcrata podria ser una sorpresa”

El superdimarts ha dibuixat novament un duel entre el demòcrata Joe Biden i el republicà Donald Trump a les presidencials de novembre. El catedràtic d’Història Contemporània Juan Francisco Fuentes ha analitzat a Palma el panorama electoral dels Estats Units i ha avançat que no es descarta la sorpresa de darrera hora.

L’electorat estatunidenc valora l’experiència que atorga la vida, així que els 81 anys del demòcrata Biden no tenen per què ser un problema. El catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Complutense de Madrid ha explicat que als Estats Units d’Amèrica “es valora l’edat, el que en anglès es diu ‘seniority’, una edat avançada com a actiu, la qual cosa inspira confiança i seguretat”.

Quant al republicà Trump, que té 77 anys, ja no és el mateix candidat de 2016. Ara, ve amb una motxilla encara més dura. Fuentes ha explicat que en part Trump “ha descobert ja el seu joc, que és contra Europa, l’aplicació d’un aïllament pur” que, segons el catedràtic, en aquesta ocasió afectaria molt directament Europa, “sobretot en les actuals circumstàncies, amb una guerra a les portes”, ha dit.

Gavin Newsom

El catedràtic d’Història Contemporània no ha descartat, però, una sorpresa a les files demòcrates: “Hi ha especulacions que són apassionants i és que al final el candidat sigui un altre i què té ara mateix tots els números d’aquesta espècie de loteria, el governador de Califòrnia, Gavin Newsom”, ha vaticinat.

Fuentes, que ha ofert una conferència a Palma organitzada pel Cercle Financer de Balears, ha assegurat que Biden es pot beneficiar a les eleccions de novembre de la bona marxa de l’economia.

06/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris