X

Juanjo Ferrer: “Demanam al Senat que es pronunciï a favor de la defensa i promoció de l’ús del català a la cultura i l’ensenyament”

El senador d'Eivissa i Formentera ha mostrat la seva preocupació a la cambra alta per l'acord assolit al Parlament de les Illes entre el PP i Vox

08/11/2023

Juanjo Ferrer: “Demanam al Senat que es pronunciï a favor de la defensa i promoció de l’ús del català a la cultura i l’ensenyament”

Redacció

El senador d’Eivissa i Formentera, Juanjo Ferrer, ha mostrat la seva preocupació per l’acord assolit al Parlament de les Illes entre el PP i Vox pel que fa a l’educació. Ferrer ha dit que promou la “segregació a les aules” i suposa un “atac frontal” contra la llengua i la cultura catalanes. A més, ha donat el “ple suport” a la comunitat educativa, sobretot al sindicat STEI, davant l’agressió comesa a la seva seu de Palma “per defensar una escola pública, sense segregacions i en català”.

També ha recordat l'”ampli consens” que s’havia aconseguit entre totes les forces polítiques, inclòs el Partit Popular, en l’acord de mesures per promocionar l’ús del català en àmbits com l’ensenyament, la cultura i les institucions, un consens que en l’actualitat està “amenaçat pel paper clau que té la ultradreta” en el Govern, ha lamentat. Davant d’aquesta situació, Ferrer ha demanat al Senat que es pronunciï en favor de la defensa i promoció de l’ús del català en la cultura i l’ensenyament de les Balears.

Això, el mateix dia que el conseller d’Educació, Antoni Vera, ha demanat comparèixer al Parlament per informar sobre la implantació de la lliure elecció de llengua.

08/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris