societat

Julia Máñez, enginyera: “El professor de matemàtiques em deia que les dones haurien d’estar a casa fent net”

La Plataforma 11-F ha llegit un manifest al Born per reivindicar el paper de la dona científica

Julia+M%C3%A1%C3%B1ez%2C+enginyera%3A+%22El+professor+de+matem%C3%A0tiques+em+deia+que+les+dones+haurien+d%27estar+a+casa+fent+net%22

En el Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència hem acompanyat a la seva feina una dels membres de la plataforma 11-F. Perquè ens expliqui la seva experiència. És una de les poques enginyeres que hi ha a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats. Durant els darrers dies, la plataforma 11-F ha organitzat tallers i esdeveniments per promoure el paper de la dona.

Na Julia Máñez està fent el doctorat a l’IMEDEA. Allà, també hi fa feina la seva companya. Avui, analitzen unes algues i els microorganismes que l’envolten per entendre’n millor l’ecosistema. Com moltes altres científiques, qualque pic els han fetes sentir inferiors pel fet de ser dones.

Al doctorat la proporció de dones i homes en aquest món és bastant igualitària, després canvia… La clau, creu na Julia, la tenen les administracions. La beca post doctorant, per exemple, comptabilitza els mesos de baixa maternal. D’aquesta manera, tots els mesos que dura l’embaraç, són mesos perduts.

Aquesta és una de les moltes reivindicacions que han posat aquest dilluns de manifest les científiques de les Illes. Han sortit al carrer per reclamar més visibilització de la dona en aquest món, però també per rompre amb els estereotips de gènere i amb el sostre de vidre. Ho han fet a més de forma festiva. Totes elles volen un món on es digui a les més petites que poden ser el que vulguin.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

La caiguda de dos pals telefònics obliga a tallar un dels carrils de la carretera de ses Salines

Durant tota la jornada operaris han fet feina per retirar el cablejat, de moment es desconeix què ha provocat l'incident.

Estafada una casa d’apostes de Palma

Dues persones han estat detingudes per rompre el caixó de la màquina d'apostes, on s'hi guarden els billets

Sis persones detingudes en una operació antidroga

La Guàrdia Civil ha escorcollat diversos domicilis a sa Pobla i a Palma

Baixa un 19% la llista d’espera quirúrgica a l’Hospital Mateu Orfila

El centre espera alhora una segona sala per a petites operacions que s'inaugurarà a finals de març