X

Jutges progressistes i conservadors coincideixen en les crítiques a la reforma del Codi Penal

Creuen que la modificació s'ha fet amb presses i avisen que els canvis en el delicte de malversació causaran revisions de condemnes en els casos de corrupció

24/12/2022

Jutges progressistes i conservadors coincideixen en les crítiques a la reforma del Codi Penal

La reforma del Codi Penal, aprovada dijous al Senat, ha posat d’acord els jutges progressistes i conservadors. Creuen que la modificació s’ha fet amb presses i avisen que els canvis en el delicte de malversació causaran revisions de condemnes en els casos de corrupció.

Catalina Martorell, de Jutges i Jutgesses per la Democràcia de Balears, ha explicat que “s’aplicarà a futurs casos de corrupció i durà lloc a la revisió de sentències anteriors”.

Alejandro González, president de l’Associació Professional de la Magistratura de Balears, ha considerat que “si el criteri és canviar la llei per a dos casos concrets, no té molt de sentit, perquè existeixen altres mesures, com els indults”, ha recordat que ja s’han aplicat en referència a les condemnes als polítics catalans per la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Aquesta reforma, que també ha modificat el delicte de sedició pel de desordres públics agreujats, arriba després de la negociació política entre el govern espanyol i Esquerra Republicana.

24/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT